ΠΦΣ: Να κλείνει στις διανυκτερεύσεις και τα σαββατοκύριακα η πλατφόρμα των self tests

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΦΣ: Να κλείνει στις διανυκτερεύσεις και τα σαββατοκύριακα η πλατφόρμα των self tests
Ζητήθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς η πλατφόρμα των self tests να κλείνει στις διανυκτερεύσεις και τα σαββατοκύριακα, για να μην προκαλούνται προβλήματα στη λειτουργία των εφημερευόντων φαρμακείων.

Να κλείνει στις διανυκτερεύσεις και τα σαββατοκύριακα η πλατφόρμα των self tests, για να μην προκαλούνται προβλήματα στη λειτουργία των εφημερευόντων φαρμακείων, ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Έτσι, μετά από αίτημα του ΠΦΣ, σε πρώτη φάση η πλατφόρμα θα είναι κλειστή από το Μεγάλο Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 στις 08:00 π.μ όπως και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και τη λήξη της δωρεάν διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία που είναι στα τέλη Μαΐου.

Επίσης ζητήθηκε οι μηχανογράφοι να λύσουν το πρόβλημα ώστε να κλειδώνει το σύστημα και στη διάρκεια των καθημερινών διανυκτερεύσεων. Μέχρι να λυθεί το θέμα αυτό οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι πρέπει να ενημερώσουν το κοινό ότι τα φαρμακεία αδυνατούν να διαθέτουν τα self tests στη διάρκεια των διανυκτερεύσεων.

Και ο ΦΣΘ παρεμβαίνει για την διανομή των self-test

Μόνο κατά το υποχρεωτικό ωράριο των φαρμακείων βάσει νόμου θα γίνεται πλέον η διανομή των self tests, όπως αποφάσισε, στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασής του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Έτσι, πλέον τα self tests θα διατίθενται από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης Δευτέρα και Τετάρτη από 08:00-14:00 και Τρίτη- Πέμπτη και Παρασκευή από 08:00-14:00 και από 17:00-21:00.

Ο ΦΣΘ ενημερώνει παράλληλα ότι η πλατφόρμα με τους ΑΜΚΑ των πολιτών που δικαιούνται δωρεάν self tests θα είναι κλειστή από το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 08:00, όπως και κάθε Σαββατοκύριακο έως το τέλος Μαΐου. Επίσης τα φαρμακεία δεν θα διαθέτουν self tests στη διάρκεια των διανυκτερεύσεων.

Ο ΦΣΘ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν την απόφαση αυτή γλιτώνοντας το συνωστισμό και την ταλαιπωρία και συμβάλλοντας κι αυτοί στην ομαλή λειτουργία των φαρμακείων της πόλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider