Η Ε.Ε. ενεργοποιεί τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να παράσχει βοήθεια στην Ινδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ε.Ε. ενεργοποιεί τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να παράσχει βοήθεια στην Ινδία
Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε στο Twitter o Γιάνεζ Λέναρτσιτς, Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων κι υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας αλλά και ο υπεύθυνος συντονιστής αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, η Ε.Ε. αναμένεται να συνδράμει άμεσα στην ανθρωπιστική κρίση που έχει πλήξει την Ινδία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε στο Twitter o Γιάνεζ Λέναρτσιτς, Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων κι υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας αλλά και ο υπεύθυνος συντονιστής αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, η Ε.Ε. αναμένεται να συνδράμει άμεσα στην ανθρωπιστική κρίση που έχει πλήξει την Ινδία.

Θυμίζουμε ότι η Ινδία καταγράφει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων covid-19 από κάθε άλλη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Λέναρτσιτς ανακοίνωσε ότι κατόπιν αιτήματος για βοήθεια από την Ινδία, ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κινητοποιήσει βοήθεια για να υποστηρίξει τους ανθρώπους της Ινδίας", γράφει στο tweet του ο Λέναρτσιτς και συμπληρώνει ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων και Συντονισμού της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας συντονίζει ήδη τα κράτη μέλη της ΕΕ που είναι έτοιμα να παρέχουν επειγόντως τα άκρως απαραίτητα φάρμακα και τις αναγκαίες φιάλες οξυγόνου. το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider