Στον «αέρα» οι εμπορικές σχέσεις Ελβετίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «αέρα» οι εμπορικές σχέσεις Ελβετίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι εκπρόσωποι και από τις δύο πλευρές, Ελβετία - Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνουν σε επικοινωνία, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί νέα συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις.

«Απέτυχαν» να βρουν κοινό έδαφος η Ελβετία και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίλυση των διαφορών τους, σχετικά με τη διμερή συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις στην οποία κατέληξαν πριν από περίπου δύο χρόνια.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως οι σημαντικές διαφορές παραμένουν και από τις δύο πλευρές» δήλωσε σχετικά ο Ελβετός πρόεδρος, Guy Parmelin μετά τη συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκπρόσωποι και από τις δύο πλευρές θα παραμείνουν σε επικοινωνία, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί νέα συμφωνία.

Η νέα συμφωνία έχει στόχο να καλύψει περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες για τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών. Παρότι η προηγούμενη συμφωνία οριστικοποιήθηκε σε επίπεδο διαβουλεύσεων το 2018, δεν κατάφερε να λάβει τη στήριξη της ελβετικής βουλής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider