Ελλάδα
22-04-2021 | 20:11

Παρασκευής: «Πολύ πιθανό» να καταργηθεί το SMS με το άνοιγμα της εστίασης

Newsroom
Μοιράσου το
Παρασκευής: «Πολύ πιθανό» να καταργηθεί το SMS με το άνοιγμα της εστίασης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μίλησε στο Mega ο κ. Δημήτρης Παρασκευής, Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ - Mέλος Επιτροπής, σχολιάζοντας ότι τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέπουν την αισιοδοξία.

«Μετά από περίπου 40 ημέρες ο κυλιόμενος μέσος όρος της θετικότητας των επτά ημερών έπεσε κάτω από το 5%. Κάτι που επιβεβαιώνει την πτωτική τάση, εύθραυστη μεν, αλλά είναι εδώ».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα επιδείνωσης της κατάστασης σημείωσε ότι: «τίποτα δεν αποκλείεται είναι στο χέρι μας αν τηρήσουμε τα μέτρα, αν χρησιμοποιήσουμε τα νέα μέσα με τον τρόπο που συστήνεται, θα αποφύγουμε και την αύξηση και θα έχουμε και μείωση».

«Σαν πρόταση είναι λογική, θα εξετάσουμε τις παραμέτρους και θα λάβουμε τις αποφάσεις», ανέφερε για την πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πιθανό λόγω και του ανοίγματος της εστίασης αλλά και των νέων μέσων που έχουμε στα χέρια μας είναι πιθανό να μην ισχύσει από εκείνη την ημερομηνία.» τόνισε για τα SMS και την επικείμενη κατάργησή τους.

Προσθέτοντας ότι «το SMS λειτουργεί ως ένα στοιχείο ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο.»

Τέλος συνέστησε την χρήση των self tests στις περιπτώσεις που στο τραπέζι του πάσχα συνυπάρξουν άτομα από διαφορετικές οικογένειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.