Στη «μάχη» του Bitcoin ρίχνεται και η Βρετανία με το... Britcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη «μάχη» του Bitcoin ρίχνεται και η Βρετανία με το... Britcoin
Σύμφωνα με τη BoE το Britcoin, εάν εγκριθεί, θα μπορεί να συνυπάρχει με τα μετρητά και τις τραπεζικές καταθέσεις, χωρίς να τα υποκαταστήσει.

Η τελευταία χώρα που θα ριχτεί στη «μάχη» για τον περιορισμό της δυναμικής του Bitcoin είναι η Βρετανία, μέσω του Britcoin!

«Ξεκινάμε μια νέα taskforce μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας για το συντονισμό ως προς τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Rishi Sunak σε συνέδριο για το Fintech τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη BoE το Britcoin, εάν εγκριθεί, θα μπορεί να συνυπάρχει με τα μετρητά και τις τραπεζικές καταθέσεις, χωρίς να τα υποκαταστήσει, με την τράπεζα να δημιουργεί επίσης μια μονάδα εντός της που θα δραστηριοποιείται εξ ολοκλήρου για με τον τομέα του κρυπτονομίσματος.

Από την άλλη η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα εισάγει μια ψηφιακή έκδοση της βρετανικής λίρας, αλλά είπε ότι θα διερευνήσει τους «στόχους, τις περιπτώσεις χρήσης, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους», εάν προχωρήσει σε μια τέτοια μεγάλη κίνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider