Εμβόλιο AstraZeneca: Σταματά η δοκιμαστική χρήση σε εφήβους και παιδιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβόλιο AstraZeneca: Σταματά η δοκιμαστική χρήση σε εφήβους και παιδιά
Οι δοκιμές του εμβολίου για παιδιά ηλικία 6 έως 17 ετών άρχισαν στα μέσα Φεβρουαρίου, σε ένα δείγμα 200 ατόμων.Τι ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τις δοκιμαστικές χορηγήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε την Τρίτη πως σταματά τη δοκιμαστική χορήγηση του εμβόλιου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού σε έφηβους και παιδιά.

Σημειώνεται πως οι δοκιμές του εμβολίου για παιδιά ηλικία 6 έως 17 ετών άρχισαν στα μέσα Φεβρουαρίου, σε ένα δείγμα 200 ατόμων.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε πως δεν προέκυψαν λόγοι ασφάλειας στην εν λόγω δοκιμή και ότι η αναστολή των εμβολιασμών στα παιδιά γίνεται υπό τον πρίσμα των ελέγχων που γίνονται στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σημειώνεται πως νωρίτερα μέσα στην Τρίτη το σκεύασμα της αγγλική φαρμακευτικής εταιρίας βρέθηκε για μια ακόμα φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των ανακοινώσεων που έκανε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider