ΕΜΑ: Δεν υπάρχει συμπέρασμα για το εμβόλιο της AstraZeneca, συνεχίζεται η έρευνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΜΑ: Δεν υπάρχει συμπέρασμα για το εμβόλιο της AstraZeneca, συνεχίζεται η έρευνα
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει πως συνεχίζεται η έρευνα για το σκεύασμα της φαρμακευτικής εταιρείας κατά του κορονοϊού.

Σε διευκρινίσεις των δηλώσεων που έκανε νωρίτερα την Τρίτη ο επικεφαλής εμβολίων του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Μάρκο Καβαλέρι, για την επικινδυνότητα του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού προχώρησε ο EMA.

Ειδικότερα, με διαρροή στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) και την Deutsche Welle, ο EMA αναφέρει πως δεν έχει καταλήξει σε τελικό συμπέρασμα για το εάν το εμβόλιο της AstraZeneca σχετίζεται με περιστατικά θρομβώσεων στους εμβολιασθέντες, προσθέτοντας πως οι έρευνες για το συγκεκριμένο ζήτημα συνεχίζονται.

Ο EMA θα παραχωρήσει συνέντευξη για διευκρινήσεις επί του θέματος την Τετάρτη ή την Πέμπτη, σύμφωνα με την DW.

Σημειώνεται πως η Επίτροπος Υγείας της Κομίσιον, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε με ανάρτηση της στο Twitter πως η αξιολόγηση για το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται αργά την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Μάρκο Καβαλέρι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero της Ιταλίας, δήλωσε πως τις επόμενες ώρες, θα πούμε ότι υπάρχει σύνδεση, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πώς συμβαίνει αυτό», πρόσθεσε, καθώς «οι περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα σπάνιες και η σχέση κόστους-οφέλους συνεχίζει να ευνοεί τα εμβόλια».

Ο Καβαλιέρι τονίζει, πάντως, ότι «οι σχετικές εκτιμήσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών δεν έχουν ολοκληρωθεί» και ότι «κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα δοθούν γενικές οδηγίες», αλλά «δύσκολα θα γίνει αναφορά σε όρια ηλικίας, όπως έκαναν κάποιες χώρες».

Ο υπεύθυνος στρατηγικής εμβολιασμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δηλώνει επίσης ότι «οι νέες γυναίκες, οι οποίες εμφάνισαν, τις περισσότερες φορές, τις θρομβώσεις αυτές, δεν πλήττονται από τον κορονοϊό με πολύ σοβαρό τρόπο. Άρα στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αξιολογήσουμε την σχέση κόστους-οφέλους».

«Οι οδηγίες που αφορούν το σκεύασμα αυτό πρόκειται σίγουρα να επικαιροποιηθούν, με αναφορά στο ότι οι παρενέργειες, συνδέονται με το εμβόλιο. Θα υπογραμμιστεί με ξεκάθαρο τρόπο», τονίζει, τέλος, ο Μάρκο Καβαλιέρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider