ΗΠΑ: Εκτοξεύθηκε η απασχόληση - 916.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Εκτοξεύθηκε η απασχόληση - 916.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο
Οι προσλήψεις εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 916.000 το Μάρτιο, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τον αναθεωρημένο αριθμό προσλήψεων του Φεβρουαρίου (468.000).

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν συνολικά 916.000 νέες προσλήψεις για τον μήνα Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών και σηματοδοτώντας την ενδυνάμωση της οικονομίας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας, τον Μάρτιο, οι εργοδότες στις ΗΠΑ, προχώρησαν στις περισσότερες προσλήψεις του τελευταίου επταμήνου, με αυξημένες θέσεις εργασίας στην πλειονότητα των κλάδων απασχόλησης, παίρνοντας ώθηση από τους αυξημένους εμβολιασμούς και τη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς. 

Όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία του υπουργείου, οι προσλήψεις εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 916.000 το Μάρτιο, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τον αναθεωρημένο αριθμό προσλήψεων του Φεβρουαρίου, στις 468.000. (*Τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν εργαζόμενους σε αγροκτήματα, ιδιωτικούς οικιακούς υπαλλήλους ή μη κερδοσκοπικούς υπαλλήλους.)

insider

Παράληλλα, ο δείκτης ανεργίας σημείωσε πτώση στο 6%, καθώς ο δείκτης ενεργών εργαζόμενων είχε ανοδική πορεία. 

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα Covid-19 είχαν πλήξει σημαντικά την αγορά εργασίας για μήνες, όμως πλέον εμβολιάζονται καθημερινά περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Αμερικανοί. Στο ίδιο μήκος κύματος, και οι επιχειρήσεις έχουν πιο καθαρή οπτική της οικονομικής επανεκκίνησης που ακολουθεί και εμφανίζονται αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της οικονομίας. 

insider

 

Τα οικονομικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, δείχνουν ανοδική πορεία σε όλους τους κλάδους, με τη ψυχαγωγία και τη φιλοξενία να κυριαρχούν με 280.000 προσλήψεις νέων εργαζομένων. Η μισθοδοσία στον κατασκευαστικό κλάδο σημείωσε άνοδο κατά 110.000, ενώ αύξηση είδε και ο κλάδος της εκπαίδευσης, καθώς όλο και περισσότερες περιοχές ανοίγουν σχολεία και εκπαιδευτικά κέντρα. 

insider

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider