Γερμανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 100.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 100.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως
Έντονη ανησυχία του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για την πορεία μετάδοσης της νόσου στη Γερμανία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ώστε τα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία να φτάσουν έως και τα 100.000 ημερησίως άφησε την Παρασκευή ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόθαρ Βίλερ.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου και απαντώντας σε ερώτηση για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η εξάπλωση της νόσου εάν δεν υπάρξουν μέτρα περιορισμού της, ο Βίλερ είπε «πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε και τα 100.000 κρούσματα ημερησίως».

Ο Βίλερ σημείωσε πως «έχουμε καθαρά σημάδια ότι αυτό το κύμα θα είναι χειρότερα από τα πρώτα δύο. Έχουμε μερικές πολύ δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας» σημείωσε, για να προσθέσει και πάλι το αίτημα του στους Γερμανούς πολίτες ώστα να μείνουν στα σπίτια τους εν όψει του Πάσχα των Καθολικών.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, προειδοποίηση πως το σύστημα υγείας της Γερμανίας μπορεί να φτάσει στα όρια του τον Απρίλιο.

Σημειώνεται πως για το τελευταίο 24ωρο, η Γερμανία ανακοίνωσε 21.573 νέα κρούσματα και 183 καινούργιους θανάτους σε σχέση με την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider