Βέλγιο: Παρατείνεται για 1 μήνα το lockdown λόγω κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέλγιο: Παρατείνεται για 1 μήνα το lockdown λόγω κορονοϊού
Κλείνουν τα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια και παραμένει στις 10 το βράδυ η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας για τις Βρυξέλλες.

Στην παράταση του lockdown που έχει επιλβηθεί για την ανάσχεση του κορονοϊού θα προχωρήσει το Βέλγιο από το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι τις 24 Απριλίου, καθώς αυξάνονται οι ασθενείς με τη νόσο στα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ ντε Κρόο, από το Σάββατο θα κλείσουν τα σχολεία, τα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα και τα κομμωτήρια για 4 εβδομάδες.

Η επίσκεψη σε καταστήματα ρούχων θα επιτρέπεται μόνο με ραντεβού και η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας θα παραμείνει ως έχει, από τις 10 το βράδυ στην περιοχή των Βρυξελλών και από τις 12 τα μεσάνυχτα στις άλλες περιοχές του Βελγίου.

Στα μέτρα που αυστηροποιούνται από το Σάββατο, περιορίζεται στα 4 ο ανώτατος αριθμός ατόμων που μπορούν να συγχρωτίζονται σε δημόσιους χώρους, ενώ κλείνουν τα κέντρα αισθητικής, που άνοιξαν προ ολίγων εβδομάδων.

Ακόμα, οι πολίτες θα επιτρέπεται να συναντώνται σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε ομάδες τεσσάρων ατόμων (χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 12 ετών) .

Ο αριθμός των συμμετεχόντων για στατικές διαδηλώσεις θα περιοριστεί σε 50.

Η τηλεργασία παραμένει υποχρεωτική και θα υπάρξουν «πρόσθετοι έλεγχοι και αυστηρότερες κυρώσεις» για εταιρείες που δεν ακολουθούν τον κανόνα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider