Ειδήσεις
07-03-2021 | 12:56

Κοντογεώργης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

Newsroom
Μοιράσου το
Κοντογεώργης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

Ο ΓΓ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ 100, 3 τόνισε ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας που θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα όσοι εμβολιασμοί έγιναν από την αρχή του έτους.

Επίσης, ο κ. Κοντογεώργης έκανε αναφορά στη σχετική λίστα που αφορά άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Έτσι, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να δηλωθούν οι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τρόποι με τους οποίους θα εμπλακούν στη διαδικασία του εμβολιασμού τα φαρμακεία και οι ιδιώτες γιατροί.

Τέλος, αναφερόμενος στις παρενέργειες των εμβολίων, ο κ. Κοντογεώργης, είπε ότι στη χώρα μας έχουν καταγράφει συνολικά έξι σοβαρές παρενέργειες και επιπλέον, από τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ίο περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.