Διεθνή
02-03-2021 | 09:44

Στη Γερουσία το οικονομικό πακέτο Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων

Newsroom
Μοιράσου το
Στη Γερουσία το οικονομικό πακέτο Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων

H Γερουσία θα αρχίσει μέσα στην εβδομάδα τη συζήτηση για το πακέτο βοήθειας του 1,9 τρισεκατομμυρίου δολαρίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά της COVID-19, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ, αφού οι Δημοκρατικοί υπαναχώρησαν από την προσπάθεια που έγινε για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, στο πλαίσιο του ίδιου πακέτου. Ωστόσο, διατηρούνται οι ελπίδες για την προώθηση του ζητήματος αύξησης του κατώτερου μισθού στο Κογκρέσο.

Η συζήτηση στη Γερουσία για το πακέτο βοήθειας κατά της COVID-19 μπορεί να αρχίσει ακόμη και αύριο, όπως δήλωσε ένας εκ των βοηθών ενός Δημοκρατικού γερουσιαστή.

Δημοκρατικοί, αλλά και μερικοί Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για την ιδέα της αύξησης του ομοσπονδιακού κατώτερου μισθού, ο οποίος, βρίσκεται σήμερα στα 7,25 δολάρια την ώρα. Η κοινή υποστήριξη εκδηλώνεται για πρώτη φορά από το 2009, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαφωνία για το επίπεδο της μισθολογικής αύξησης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Μιτ Ρόμνεϊ και Τομ Κότον την προηγούμενη εβδομάδα πρότειναν μία αύξηση στα 10 δολάρια την ώρα, υποστηρίζοντας ότι οι εργοδότες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι ο μισθός καταβάλλεται σε εργαζόμενους που βρίσκονται νόμιμα στις ΗΠΑ. Παράλληλα, μερικοί μετριοπαθείς Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένου και του γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, έχουν απορρίψει την αύξηση στα 15 δολάρια ως πολύ υψηλή, αντιπροτείνοντας έναν πιο ρεαλιστικό στόχο αύξησης στα 11 δολάρια.

«Εργαστήκαμε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και έγινε ξεκάθαρο ότι η ολοκλήρωση ενός εναλλακτικού «σχεδίου Β’» στην κοινοβουλευτική ομάδα θα καθυστερούσε την ψήφιση, ενώ εμπεριείχε τον κίνδυνο, η επεξεργασία των επιδομάτων ανεργίας να πήγαινε μέχρι την 14η Μαρτίου» σύμφωνα με μία πηγή.

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν το νομοσχέδιο για την οικονομική βοήθεια κατά της COVID-19 να έχει υπογραφεί σε νόμο μέχρι την 14η Μαρτίου, καθώς εκπνέει η ισχύ των παροχών ανεργίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.