Κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας - Προβλήματα στην Άνδρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας - Προβλήματα στην Άνδρο

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» είναι σήμερα τα σχολεία στα νησιά Κάλυμνο, Κάσο και Πάτμο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες υποχρέωσαν τους δημάρχους, σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου οι δήμοι βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο οι σχολικές μονάδες στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης, στο ακριτικό νησί και την Πέμπτη. Με απόφαση των δημάρχων, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί, καθίσταται επικίνδυνη η προσέλευση και η παραμονή των μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους παιδικούς σταθμούς.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Κανονικά θα προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Εντωμεταξύ, με ανακοίνωση της η αστυνομική διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου κάνει γνωστό ότι λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωσης - θυελλωδών ανέμων), αποφασίστηκε η συνέχιση της διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Άνδρου και συγκεκριμένα από το χωριό Αποίκια έως το χωριό Άρνη, απόστασης περίπου 15 χιλιομέτρων, το χρονικό διάστημα από 11:00' ώρα σήμερα (16.02.2021) μέχρι τη 10:00' ώρα αύριο (17.02.2021).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider