Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα
24-12-2020 | 08:34

Σύψας: Στις 4-5 Ιανουαρίου θα ξέρουμε για τα σχολεία - Αυτοσυγκράτηση στις γιορτές

Newsroom
Μοιράσου το
Σύψας: Στις 4-5 Ιανουαρίου θα ξέρουμε για τα σχολεία - Αυτοσυγκράτηση στις γιορτές

Να περάσουμε τι γιορτές που έρχονται με ανθρώπους από το στενό περιβάλλον μας, ζήτησε ο ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας που σχολιάζει τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες αλλά και την επερχόμενη έναρξη των εμβολιασμών.

«Το πιο σωστό για να μην έχουμε διασπορά είναι να περάσουμε τις γιορτές με τους ανθρώπους που  μένουμε στο ίδιο σπίτι. Μην μπλέκουμε με αριθμούς» υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA.

Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που επικρατούν στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες επισήμανε πως πρόκειται για φαινόμενο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους. Θυμίζουν, όπως σημείωσε, εικόνες που είδαμε και στο Λονδίνο νωρίτερα και τελικά οδήγησαν σε σκληρό lockdown.

«Είναι σημαντικό να αυτοσυγκρατηθούμε λίγο αυτές τις ημέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο. Είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό να πάει χαμένη». ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στις 4-5 Ιανουαρίου θα ξέρουμε για τα σχολεία»

Σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων και η 8η Ιανουαρίου είναι με πιθανή ημερομηνία υπογράμμισε πως θα καθοριστεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα λίγες μέρες πριν, λέγοντας: «Θα το δείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4-5 Ιανουαρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Γι' αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ώστε εκείνες τις ημέρες το άνοιγμα των σχολείων να είναι εφικτό. Προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Τέλος με φόντο την πρεμιέρα των εμβολιασμών για την Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου  ο κ. Σύψας μεταξύ άλλων σημείωσε: «Κάθε παρενέργεια του εμβολίου καταγράφεται. Σταδιακά το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές, και πολύ πιο ασφαλές από όλα όσα έχουμε κάνει στην παιδική μας ηλικία. Είναι η μόνη διέξοδος, ένα θείο δώρο που θα μας βγάλει από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.