Ελλάδα
12-12-2020 | 19:11

Πιερρακάκης: Από φαρμακεία και ΚΕΠ θα κλείνεται το ραντεβού για το εμβόλιο

Μοιράσου το
Πιερρακάκης: Από φαρμακεία και ΚΕΠ θα κλείνεται το ραντεβού για το εμβόλιο

Στην ανακοίνωση ότι θα αξιοποιηθούν και τα φαρμακεία προκειμένου να κλείνεται ραντεβού για το εμβόλιο του κορονοϊού προέβη ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. 

Παράλληλα προσέθεσε ότι εξετάζεται και η αξιοποίηση των ΚΕΠ για τον ίδιο λόγο. 

Να θυμίσουμε ότι σε πρωινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Πιερρακάκης Λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία τους σε σχετική πλατφόρμα, ώστε να μπαίνουν σε σειρά για να εμβολιαστούν. «Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός για τον πολίτη. Τώρα τελειώνουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να πραγματοποιηθεί μία άσκηση, η οποία είναι η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως. Πρέπει πολλά συστήματα να διαμορφωθούν και χιλιάδες άνθρωποι να συντονιστούν. Θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα, έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες, για το emvolio.gov.gr, και την άυλη συνταγογράφηση. Στεκόμαστε κυρίως για το κλείσιμο του ραντεβού στην άυλη συνταγογράφηση. Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα μοιάζει με τις αντίστοιχες που μπαίνει κανείς για να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες, που θα μπορούν να τα αλλάξουν. Θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Αυτά θα τα ανακοινώσουμε στην πορεία. Τηλεφωνικό κέντρο δεν θα υπάρχει με τη μορφή που το ξέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «θα υπάρχουν και φυσικά σημεία, όπου θα μπορεί ο κόσμος αυτός να πάει για να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς, και αν θελήσει να τα αλλάξει, ώστε να εξυπηρετούνται με εύκολο τρόπο και όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες». Αυτά τα φυσικά σημεία φαίνεται ότι θα είναι τα φαρμακεία.

Ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εντός των επόμενων ημερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.