Ειδήσεις | Διεθνή
30-05-2020 | 09:53

5 βασικά βήματα για να «ξυπνήσει» η αθλητική οικονομία

Μοιράσου το
5 βασικά βήματα για να «ξυπνήσει» η αθλητική οικονομία

Καθώς οι επαγγελματικοί αθλητικοί όμιλοι ετοιμάζονται να «κινηθούν», έρχονται αντιμέτωποι με τις αυστηρές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες από το τελευταίο επαγγελματικό αθλητικό event τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη της περιόδου θεωρούνται «χαμένα» και δύσκολα θα αναπληρωθούν, όμως οι αθλητικοί οργανισμοί διεθνώς, μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στην ενεργή δράση.

Καθώς οι όμιλοι ετοιμάζονται να «κινηθούν», έρχονται αντιμέτωποι με τις αυστηρές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν, για λόγους ασφάλειας της υγείας παικτών, εργαζομένων και οπαδών. 

Δείτε τα 5 πράγματα που πρέπει να γίνουν, για να είναι ομαλή η επιστροφή στον επαγγελματικό αθλητισμό, σύμφωνα με το Marketwatch.

Σύμφωνα με το Marketwatch, είναι απαραίτητο, να γίνονται καθημερινά τεστ για κορονοϊό, σε όλους ανεξαιρέτως. 

Όλοι, σημαίνει τους δημοσιογράφους, φωτογράφους, προπονητές, εκπαιδευτές, θεραπευτές, καθαριστές, τα άτομα που φέρνουν το φαγητό και φυσικά τους παίκτες. Οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με την «τρίτη ζώνη» πρέπει να ελέγχεται καθημερινά. 

 

Σύμφωνα με το Marketwatch, είναι απαραίτητο, να τηρούνται οι κανόνες της «κοινωνικής αποστασιοποίησης» ακόμα και από όσους βρίσκονται στην εσωτερική «τρίτη ζώνη» των αθλητικών χώρων. 

Ο χώρος αυτός μπορεί να περιλαμβάνει από το γήπεδο, μέχρι τα αποδυτήρια, την κουζίνα, το καθιστικό των προπονητών...

Σύμφωνα με το Marketwatch, είναι απαραίτητο, να αλλάξει ο τρόπος που αλληλεπιδρούν οι παίκτες, αλλά και όσοι «μπαίνουν» στην τρίτη ζώνη.

Όπως αναφέρεται, δεν πρέπει να βλέπουμε αγγίγματα, αγκαλιές, νικητήριους χαιρετισμούς ή άλλες στενές επαφές που δεν είναι «τυπικά» μέρος του αθλήματος. 

Σύμφωνα με το Marketwatch, είναι απαραίτητο, να υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση των ενεργειών και της πορείας της υγείας του κάθε παίκτη και του κάθε συντελεστή. 

Μάλιστα, αυτό θα πρέπει να γίνεται συνεχώς και συστηματικά, κάθε φορά που κάποιος αλλάζει «ζώνη» κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με το Marketwatch, είναι απαραίτητο, κάθε αθλητικός χώρος να χωριστεί σε τρεις ζώνες. 

Η εξωτερική ζώνη που «ζει» ο κόσμος, η μεσαία ζώνη στην είσοδο του αθλητικού χώρου, όπου θα πραγματοποιείται έλεγχος και η τρίτη «εσωτερική» ζώνη στην οποία θα μπορούν να εισέλθουν μόνο όσοι είναι «πιστοποιημένα καθαροί» από τον κορονοϊό. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.