Ειδήσεις | Διεθνή
27-10-2019 | 09:37

Αυτές είναι οι 10 ισχυρότερες δυναστείες στην Ευρώπη

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 ισχυρότερες δυναστείες στην Ευρώπη

Αυτές είναι οι οικογένειες της Ευρώπης που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τα χρήματα και τη δύναμη που απέκτησαν.

Η Ευρώπη έχει μακρά ιστορία μεγάλων οικογενειών που συγκέντρωσαν μεγάλη δύναμη και πολλά χρήματα στα χέρια τους. Από την άνοδο μέχρι την «πτώση» για ορισμένες από αυτές, το σίγουρο είναι πως υπάρχουν οικογένειες που μας «έμαθαν» τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά πλούσιος.

Σύμφωνα με το TheRichest ορισμένες από τις δυναστείες της Ευρώπης κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τα χρήματα και τη δύναμη που απέκτησαν, ενώ κάποιες από αυτές είναι ακόμα εξαιρετικά πλούσιες.

Δείτε ποιες είναι οι 10 ισχυρότερες δυναστείες στην Ευρώπη:

Πιθανότατα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στην Ευρώπη, ειδικά για όσους πίνουν μπύρα. Πρόκειται για την οικογένεια που δημιούργησε τη μπύρα Heineken το 1864. Έχουν δημιουργήσει ένα brand που είναι αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο και τώρα η μοναδική κληρονόμος είναι η Charlene de Carvalho-Heineken, μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά της. Εκτιμάται πως η περιουσία της ξεπερνά τα 17,3 δισ. δολάρια.

Η δυναστεία των Agnelli ξεκίνησε το 1899, όταν ο Giovanni Agnelli βοήθησε στην ίδρυση της FIAT Motor Company. Στη συνέχεια απόκτησαν τη Ferarri, τη Lancia, την Alfa Romeo και την Chrysler, ενώ παράλληλα, έχουν στην ιδιοκτησία τους την ποδοσφαιρική ομάδα Juventus F.C. από το 1923.

Η οικογένεια Rothschild κατάγεται από τη Γερμανία και δημιούργησαν μια τεράστια περιουσία μέσα από τον τραπεζικό τομέα. Είναι διάσημοι σε όλο τον κόσμο για τις διασυνδέσεις τους με ισχυρά κράτη ανά τον κόσμο, αλλά και για το πλήθος συλλογών σπάνιων αυτοκινήτων, έργων τέχνης, κρασιών και πολλών άλλων.

Η ιστορία αυτής της οικογένειας πάει «πίσω» σχεδόν 1.000 χρόνια, όμως η πορεία τους ως «πλούσιοι» ξεκίνησε το 1677. Σήμερα ασχολούνται με το real estate και έχουν μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κτηματομεσιτικές εταιρείες.

Ο κληρονόμος της οικογένειας, Hugh Grosvenor, έχει προσωπική περιουσία 12,4 δισ. δολάρια.

 

*Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η δυναστεία των Fugger ξεκίνησε το 1367 και έγιναν οι «άρχοντες» του εμπορίου, ενώ απέκτησαν στενές σχέσεις με την Εκκλησία και ανέλαβαν να πωλούν το γνωστό... «Συγχωροχάρτι». Η περιουσία των Fugger χρηματοδότησε κατακτήσεις σε όλη την Ευρώπη και κράτησε 3 αιώνες.

Πρόκειται για την οικογένεια που δημιούργησε τις συσκευασίες Tetra Pak. Ο Hans Kristian Rausing είναι ο κληρονόμος της οικογενειακής επιχείρησης. Αν και η περιουσία του δεν έχει γίνει γνωστή, η περιουσία του πατέρα του εκτιμάται πως ξεπερνούσε τα 12 δισ. δολάρια.

Η καταγωγή τους είναι από τη Σουηδία, όμως η οικογένεια μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγει τους υψηλούς φόρους στην επιχείρηση τους.

Ο Γουίλιαμ ο Κατακτητής... κατέκτησε την Αγγλία το 1066 και εκτιμάται πως η περιουσία του ήταν περίπου 230 δισ. δολάρια - με τα σημερινά δεδομένα. Η κληρονομιά του κράτησε μόνο 3 γενιές, όμως οι κατακτήσεις του στο πεδίο της μάχης, τον έκαναν τον πλουσιότερο άνθρωπο της εποχής του.

Πρόκειται για την τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια που κυριάρχησε στη Ρωσία και ήταν σίγουρα η πλουσιότερη από όλες. Η ηγεμονία τους ξεκίνησε το 1613 και κράτησε για 18 γενιές.

Ο τελευταίος τσάρος, ο Νικόλαος ο 2ος, «έπεσε» το 1917 και ολόκληρη η οικογένεια σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επανάστασης εναντίον τους.

Η ιστορία αυτής της δυναστείας ξεκίνησε το 1861 όταν ο Clemens και ο August Brenninkmeijer άνοιξαν το πρώτο κατάστημα ρούχων στην Ολλανδία. Έγινε εξαιρετικά δημοφιλές και οδήγησε στη δημιουργία της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης C&A. Αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας και λέγεται πως περισσότερα από 200 μέλη της μεγάλης οικογένειας δουλεύουν για την εταιρεία.

Η περιουσία τους είναι άγνωστη και αποφεύγουν να δείχνουν δημόσια την πλουσιόπάροχη ζωή τους.

Αυτή ήταν η πρώτη δυναστεία της Ευρώπης που κυριάρχησε μεταφορικά και κυριολεκτικά σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Το γεγονός, άλλωστε, ότι κατείχαν θρόνους στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία και την Πολωνία δείχνει πως είχαν εξουσία.

Το πρώτο μέλος της δυναστείας πέθανε το 982 και το τέλος της ήρθε το 1917 όταν η έχθρα απέναντι στους Γερμανούς ανάγκασε την οικογένεια να αλλάξει το επώνυμο της. Το νέο επώνυμο είναι Windsor και είναι αρκετά αναγνωρίσιμο, καθώς είναι το όνομα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μέχρι και σήμερα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.