Αυτές είναι οι 10 ισχυρότερες δυναστείες στην Ευρώπη

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 ισχυρότερες δυναστείες στην Ευρώπη
Αυτές είναι οι οικογένειες της Ευρώπης που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τα χρήματα και τη δύναμη που απέκτησαν.

Η Ευρώπη έχει μακρά ιστορία μεγάλων οικογενειών που συγκέντρωσαν μεγάλη δύναμη και πολλά χρήματα στα χέρια τους. Από την άνοδο μέχρι την «πτώση» για ορισμένες από αυτές, το σίγουρο είναι πως υπάρχουν οικογένειες που μας «έμαθαν» τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά πλούσιος.

Σύμφωνα με το TheRichest ορισμένες από τις δυναστείες της Ευρώπης κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τα χρήματα και τη δύναμη που απέκτησαν, ενώ κάποιες από αυτές είναι ακόμα εξαιρετικά πλούσιες.

Δείτε ποιες είναι οι 10 ισχυρότερες δυναστείες στην Ευρώπη:

Πιθανότατα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στην Ευρώπη, ειδικά για όσους πίνουν μπύρα. Πρόκειται για την οικογένεια που δημιούργησε τη μπύρα Heineken το 1864. Έχουν δημιουργήσει ένα brand που είναι αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο και τώρα η μοναδική κληρονόμος είναι η Charlene de Carvalho-Heineken, μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά της. Εκτιμάται πως η περιουσία της ξεπερνά τα 17,3 δισ. δολάρια.

Η δυναστεία των Agnelli ξεκίνησε το 1899, όταν ο Giovanni Agnelli βοήθησε στην ίδρυση της FIAT Motor Company. Στη συνέχεια απόκτησαν τη Ferarri, τη Lancia, την Alfa Romeo και την Chrysler, ενώ παράλληλα, έχουν στην ιδιοκτησία τους την ποδοσφαιρική ομάδα Juventus F.C. από το 1923.

Η οικογένεια Rothschild κατάγεται από τη Γερμανία και δημιούργησαν μια τεράστια περιουσία μέσα από τον τραπεζικό τομέα. Είναι διάσημοι σε όλο τον κόσμο για τις διασυνδέσεις τους με ισχυρά κράτη ανά τον κόσμο, αλλά και για το πλήθος συλλογών σπάνιων αυτοκινήτων, έργων τέχνης, κρασιών και πολλών άλλων.

Η ιστορία αυτής της οικογένειας πάει «πίσω» σχεδόν 1.000 χρόνια, όμως η πορεία τους ως «πλούσιοι» ξεκίνησε το 1677. Σήμερα ασχολούνται με το real estate και έχουν μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κτηματομεσιτικές εταιρείες.

Ο κληρονόμος της οικογένειας, Hugh Grosvenor, έχει προσωπική περιουσία 12,4 δισ. δολάρια.

 

*Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η δυναστεία των Fugger ξεκίνησε το 1367 και έγιναν οι «άρχοντες» του εμπορίου, ενώ απέκτησαν στενές σχέσεις με την Εκκλησία και ανέλαβαν να πωλούν το γνωστό... «Συγχωροχάρτι». Η περιουσία των Fugger χρηματοδότησε κατακτήσεις σε όλη την Ευρώπη και κράτησε 3 αιώνες.

Πρόκειται για την οικογένεια που δημιούργησε τις συσκευασίες Tetra Pak. Ο Hans Kristian Rausing είναι ο κληρονόμος της οικογενειακής επιχείρησης. Αν και η περιουσία του δεν έχει γίνει γνωστή, η περιουσία του πατέρα του εκτιμάται πως ξεπερνούσε τα 12 δισ. δολάρια.

Η καταγωγή τους είναι από τη Σουηδία, όμως η οικογένεια μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγει τους υψηλούς φόρους στην επιχείρηση τους.

Ο Γουίλιαμ ο Κατακτητής... κατέκτησε την Αγγλία το 1066 και εκτιμάται πως η περιουσία του ήταν περίπου 230 δισ. δολάρια - με τα σημερινά δεδομένα. Η κληρονομιά του κράτησε μόνο 3 γενιές, όμως οι κατακτήσεις του στο πεδίο της μάχης, τον έκαναν τον πλουσιότερο άνθρωπο της εποχής του.

Πρόκειται για την τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια που κυριάρχησε στη Ρωσία και ήταν σίγουρα η πλουσιότερη από όλες. Η ηγεμονία τους ξεκίνησε το 1613 και κράτησε για 18 γενιές.

Ο τελευταίος τσάρος, ο Νικόλαος ο 2ος, «έπεσε» το 1917 και ολόκληρη η οικογένεια σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επανάστασης εναντίον τους.

Η ιστορία αυτής της δυναστείας ξεκίνησε το 1861 όταν ο Clemens και ο August Brenninkmeijer άνοιξαν το πρώτο κατάστημα ρούχων στην Ολλανδία. Έγινε εξαιρετικά δημοφιλές και οδήγησε στη δημιουργία της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης C&A. Αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας και λέγεται πως περισσότερα από 200 μέλη της μεγάλης οικογένειας δουλεύουν για την εταιρεία.

Η περιουσία τους είναι άγνωστη και αποφεύγουν να δείχνουν δημόσια την πλουσιόπάροχη ζωή τους.

Αυτή ήταν η πρώτη δυναστεία της Ευρώπης που κυριάρχησε μεταφορικά και κυριολεκτικά σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Το γεγονός, άλλωστε, ότι κατείχαν θρόνους στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία και την Πολωνία δείχνει πως είχαν εξουσία.

Το πρώτο μέλος της δυναστείας πέθανε το 982 και το τέλος της ήρθε το 1917 όταν η έχθρα απέναντι στους Γερμανούς ανάγκασε την οικογένεια να αλλάξει το επώνυμο της. Το νέο επώνυμο είναι Windsor και είναι αρκετά αναγνωρίσιμο, καθώς είναι το όνομα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μέχρι και σήμερα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:56

Στις Βρυξέλλες ο Γκουτέρες για επαφές με την ηγεσία της ΕΕ - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη

08:45

«Χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί - Ξεκίνησε απεργία διαρκείας

08:31

Αναπτυξιακός: Σε εξέλιξη 915 επενδυτικά σχέδια 2,5 δισ. ευρώ - Εγκρίθηκαν 112 σε χρόνο ρεκόρ

08:28

Οι 390 «πρωτάρηδες» δισεκατομμυριούχοι

08:19

NYT: Οι ΗΠΑ απαιτούν να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος της Κούβας Ντίας-Κανέλ

08:17

Το ταξιδι του Τραμπ στην Κίνα θα καθυστερήσει κατά «ένα μήνα περίπου»

08:08

Ψηφιακή Τράπεζα Γης: Τι σημαίνει για ιδιοκτήτες - Παραδείγματα από Μύκονο και Αθηναϊκή Ριβιέρα

08:01

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Τεχεράνη και Βηρυτό - Κύμα επιθέσεων στο Ιράκ

07:55

«Θερμόμετρο Ακινήτων»: Πόσα ενοίκια χρειάζονται για αγορά κατοικίας - Σχεδόν ίδιες αποδόσεις σε Γλυφάδα, Πετρούπολη Δραπετσώνα

07:47

Σήμα στήριξης στον Κάθετο Διάδρομο από την ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες

07:40

Εστίαση: Αυξήσεις μισθών, επιδόματα και 6ήμερη εργασία στη νέα 2ετή κλαδική σύμβαση

07:35

Τι συμβαίνει με τη (μελλοντική) αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» στην Κρήτη

07:27

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις: Η Ευρώπη θέλει να χτίσει δίκτυα με ταχύτητα... πολέμου

07:18

Με ψήφους της ΝΔ το ελληνικό Iron Dome, στο παρόν το ΠΑΣΟΚ - Ψηφοφορία σουρωτήρι στο πασοκικό συνέδριο

07:11

H κίνηση Ορσέλ - Η αναβολή και τα στοχευμένα μέτρα - Η νέα εταιρεία της Aktor

23:52

ΗΠΑ: Το BBC ζητά να απορριφθεί η αγωγή Τραμπ για δυσφήμιση σε βάρος του

23:36

Βανς: «Ο Τραμπ θα διασφαλίσει πως λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν»

23:22

Νέα πλήγματα στο Αφγανιστάν από πακιστανικά αεροσκάφη - Εκρήξεις στην Καμπούλ

23:06

Πετραλιάς: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει με συνέπεια πολιτική ενίσχυσης των εισοδημάτων»

22:54

Μελόνι: «Παρέμβαση στο Ορμούζ θα σήμαινε ένα βήμα προς την εμπλοκή στον πόλεμο»

22:38

Axios: «Ενεργός δίαυλος επικοινωνίας» μεταξύ Γουίτκοφ - Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή

22:26

Μερτς: «Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής της Γερμανίας σε επιχειρήσεις στον Κόλπο»

22:13

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 5% για το WTI, στα 100 δολάρια το brent

22:06

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από την πτώση του πετρελαίου

21:54

Ιράκ: Έξι μαχητές φιλοϊρανικής οργάνωσης σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

21:40

Reuters: Εγκρίθηκαν «Ασπίδα του Αχιλλέα» και αναβάθμιση 38 F-16

21:35

Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

21:17

Βουλή: Στοιχεία για τους Έλληνες ναυτικούς που είναι εγκλωβισμένοι στον Περσικό Κόλπο

21:12

ΟΠΑΠ: Από 17/3 ο διακριτικός τίτλος στο XA αλλάζει σε Allwyn

21:10

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά των Χανίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider