Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες δωρεές των celebrities

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες δωρεές των celebrities
Το TheRichest συγκέντρωσε τους 5 celebrities που έχουν δώσει τα μεγαλύτερα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε celebrities να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε πολυτελέστατες βίλες, ακριβά αυτοκίνητα και διακοπές πολλών αστέρων, όμως για πολλούς υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή των δωρεών και της φιλανθρωπίας.

Είτε το κάνουν για τις φοροαπαλλαγές, είτε επειδή πραγματικά τους ενδιαφέρει να προσφέρουν στο κοινό καλό, πολλοί είναι οι διάσημοι που δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες – ακόμα και εκατομμύρια – από τις περιουσίες τους για καλό σκοπό.

Το TheRichest συγκέντρωσε τους 5 celebrities που έχουν δώσει τα μεγαλύτερα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα μεγέθη είναι πραγματικά τεράστια!

Είναι ένας από τους πιο διάσημους και αγαπητούς ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Η φιλανθρωπική του δράση είναι γνωστή, ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με την υγεία και την εκπαίδευση. Είναι γνωστό πως έχει κάνει δωρεές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων - και συνεχίζει συστηματικά να στηρίζει - περισσότερους από 17 φιλανθρωπικούς οργανισμούς!

Με μια πλούσια καριέρα και μια αμύθητη περιουσία που φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια, η ηθοποιός, τραγουδίστρια, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών έχει την οικονομική άνεση – και κοινωνική ευαισθησία – να προσφέρει ένα μέρος των εσόδων της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μάλιστα έχει μείνει στην ιστορία, η κίνηση της, να δωρίσει σχεδόν 5 εκατ. δολάρια στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, ένα πρωινό μιας τυχαίας Τετάρτης. Τα χρήματα δόθηκαν για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καρδιακή υγεία των γυναικών».

Η διάσημη και πολύ αγαπητή επιχειρηματίας είναι γνωστή ως μια από τις πιο γενναιόδωρες γυναίκες στο Χόλυγουντ, αν όχι στον κόσμο.

Για δεκαετίες έδινε καθημερινά εκατοντάδες δώρα στο κοινό της εκπομπής της, The Oprah Winfrey Show, ενώ έχει βοηθήσει με υλικά ή χρηματικά δώρα χιλιάδες οικογένειες. Έχει δώσει και εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς ή ιδιωτικές προσπάθειες, τόσο μέσα από την εκπομπή και τις επιχειρήσεις της, όσο και από την προσωπική της περιουσία.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει και τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό, «The Oprah Winfrey Foundation» και έχει προσφέρει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε σκοπούς που βοηθούν στην εκπαίδευση και την υγεία παιδιών και γυναικών. Μάλιστα έχει φτιάξει και μια ακαδημία για κορίτσια στην Αφρική!

Είναι μια από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες ηθοποιούς του Χόλυγουντ από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα, με πολύ ενεργό ρόλο στη φιλανθρωπία.

Μάλιστα έχει βοηθήσει σε τόσες πολλές δράσεις κοινού καλού που υπάρχει ξεχωριστή σελίδα στη Wikipedia, μόνο για τις φιλανθρωπίες της!

Μια από τις πιο πρόσφατες ενέργειες που έγινε γνωστή είναι η προσφορά της στον οργανισμό για την ανακούφιση της Καλιφόρνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, με μια δωρεά που ξεπέρασε τις 500.000 δολάρια.

Είναι γνωστός για ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά σόου της αμερικανικής τηλεόρασης, με το όνομα του, Seinfeld, αλλά και για δεκάδες επιτυχίες στο stand up comedy. Ο ίδιος και η σύζυγός του Τζέσικα είναι γνωστοί και για τα δεκάδες εκατομμύρια που έχουν συγκεντρώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που συνήθως έχουν να κάνουν με τη φτώχεια.

Μάλιστα, εκτός από τα χρήματα που προσφέρουν από τις προσωπικές τους περιουσίες, το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει επιπλέον 42 εκατ. δολάρια από το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά της οικογένειας, που σκοπό έχει να «σπάσει τον κύκλο της παγκόσμιας φτώχειας».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:55

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήφθηκαν 29.948 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί - Πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία

08:52

Το «χαμένο» ΑΕΠ των πανεπιστημίων – Έως 12,7% το δυνητικό όφελος, οι προτάσεις της Eurobank

08:44

Θετική η πορεία του PMI μεταποίησης τον Αύγουστο στην Κίνα

08:35

Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης των Μινεσότα Τίμπεργουλβς

08:35

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο μετά τις αντεπιθέσεις ΗΠΑ-Ιράν

08:15

Φυσικές καταστροφές: Πώς αλλάζουν οι αποζημιώσεις - Οι 5 νέοι κανόνες για στεγαστική και κρατική αρωγή

08:12

Σύγκρουση δύο εμπορικών πλοίων στη Θάλασσα του Μαρμαρά - Αγνοούνται 10 ναυτικοί

08:09

Το Περού διέκοψε τις σχέσεις του με το Ιράν

08:02

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι - Πού κυμαίνεται το κόστος για τα σχολικά είδη

07:53

Η «χρυσή τομή» του Τσίπρα - Ο Σαμαράς βρήκε… Βελόπουλο - Ποιοι «κλείνουν» στο ΠΑΣΟΚ

07:50

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Νέα πλήγματα των ΗΠΑ, ιρανικά αντίποινα σε αμερικανικές βάσεις

07:40

ΕΥΔΑΠ: Έρχεται νέο μεγάλο περιβαλλοντικό έργο στην Ανατολική Αττική

07:31

ΔΕΘ: Ανακοινώνεται η επαναφορά της «13ης σύνταξης» - Σενάριο και για «δώρο» στο Δημόσιο

07:21

Ακριβότερο το ρεύμα τον Σεπτέμβριο - Άνοδος 10% κατά μέσο όρο στα πράσινα τιμολόγια

07:12

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ράλι στις γονικές παροχές - Άλμα πάνω από 63% στις φορο-εισπράξεις τον Μάιο

07:05

H νέα κορυφαία επιλογή της UBS - Το άκρως επικίνδυνο μείγμα - Το φρένο στα σενάρια για έκτακτο φόρο

23:58

Ο Μακρόν στηρίζει τη λήψη νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

23:54

Nestlé: Πουλά το τμήμα βιταμινών και συμπληρωμάτων στις ΗΠΑ για 1 δισ. δολάρια

23:42

Ο Πούτιν καλεί την Αρμενία να επιλέξει μεταξύ ΕΕ και Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης

23:38

Βρετανία: Το φετινό καλοκαίρι ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί στη χώρα

23:36

Dell: Αύξηση εσόδων 58% το β' τρίμηνο - Άλμα 10% για τη μετοχή

23:27

Στην Ελλάδα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άλισον Χούκερ

23:19

Wall Street: «Κακή» αρχή στον Σεπτέμβριο - Απώλειες άνω των 400 μονάδων για τον Dow

23:07

Ρωσία: «Πρωτοφανής κλιμάκωση οι κατηγορίες της Γερμανίας για το drone στη Λειψία»

22:54

Ήρων: Τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου

22:50

Απώλειες πάνω από 2% για τον χρυσό

22:36

Κικίλιας: «Δεν δεχόμαστε το κόστος των πολιτικών στη ναυτιλία να μετακυλιστεί στα νοικοκυριά»

22:21

Το Ιράν επιτίθεται σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή

22:18

Ζελένσκι σε αεροπορικές: «Εξαιρετικά επικίνδυνος ο ρωσικός εναέριος χώρος»

21:56

Μητσοτάκης για ρωσική υβριδική επίθεση στη Λειψία: «Είμαστε αλληλέγγυοι στη Γερμανία»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider