Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες δωρεές των celebrities

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες δωρεές των celebrities
Το TheRichest συγκέντρωσε τους 5 celebrities που έχουν δώσει τα μεγαλύτερα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε celebrities να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε πολυτελέστατες βίλες, ακριβά αυτοκίνητα και διακοπές πολλών αστέρων, όμως για πολλούς υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή των δωρεών και της φιλανθρωπίας.

Είτε το κάνουν για τις φοροαπαλλαγές, είτε επειδή πραγματικά τους ενδιαφέρει να προσφέρουν στο κοινό καλό, πολλοί είναι οι διάσημοι που δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες – ακόμα και εκατομμύρια – από τις περιουσίες τους για καλό σκοπό.

Το TheRichest συγκέντρωσε τους 5 celebrities που έχουν δώσει τα μεγαλύτερα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα μεγέθη είναι πραγματικά τεράστια!

Είναι ένας από τους πιο διάσημους και αγαπητούς ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Η φιλανθρωπική του δράση είναι γνωστή, ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με την υγεία και την εκπαίδευση. Είναι γνωστό πως έχει κάνει δωρεές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων - και συνεχίζει συστηματικά να στηρίζει - περισσότερους από 17 φιλανθρωπικούς οργανισμούς!

Με μια πλούσια καριέρα και μια αμύθητη περιουσία που φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια, η ηθοποιός, τραγουδίστρια, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών έχει την οικονομική άνεση – και κοινωνική ευαισθησία – να προσφέρει ένα μέρος των εσόδων της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μάλιστα έχει μείνει στην ιστορία, η κίνηση της, να δωρίσει σχεδόν 5 εκατ. δολάρια στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, ένα πρωινό μιας τυχαίας Τετάρτης. Τα χρήματα δόθηκαν για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καρδιακή υγεία των γυναικών».

Η διάσημη και πολύ αγαπητή επιχειρηματίας είναι γνωστή ως μια από τις πιο γενναιόδωρες γυναίκες στο Χόλυγουντ, αν όχι στον κόσμο.

Για δεκαετίες έδινε καθημερινά εκατοντάδες δώρα στο κοινό της εκπομπής της, The Oprah Winfrey Show, ενώ έχει βοηθήσει με υλικά ή χρηματικά δώρα χιλιάδες οικογένειες. Έχει δώσει και εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς ή ιδιωτικές προσπάθειες, τόσο μέσα από την εκπομπή και τις επιχειρήσεις της, όσο και από την προσωπική της περιουσία.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει και τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό, «The Oprah Winfrey Foundation» και έχει προσφέρει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε σκοπούς που βοηθούν στην εκπαίδευση και την υγεία παιδιών και γυναικών. Μάλιστα έχει φτιάξει και μια ακαδημία για κορίτσια στην Αφρική!

Είναι μια από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες ηθοποιούς του Χόλυγουντ από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα, με πολύ ενεργό ρόλο στη φιλανθρωπία.

Μάλιστα έχει βοηθήσει σε τόσες πολλές δράσεις κοινού καλού που υπάρχει ξεχωριστή σελίδα στη Wikipedia, μόνο για τις φιλανθρωπίες της!

Μια από τις πιο πρόσφατες ενέργειες που έγινε γνωστή είναι η προσφορά της στον οργανισμό για την ανακούφιση της Καλιφόρνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, με μια δωρεά που ξεπέρασε τις 500.000 δολάρια.

Είναι γνωστός για ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά σόου της αμερικανικής τηλεόρασης, με το όνομα του, Seinfeld, αλλά και για δεκάδες επιτυχίες στο stand up comedy. Ο ίδιος και η σύζυγός του Τζέσικα είναι γνωστοί και για τα δεκάδες εκατομμύρια που έχουν συγκεντρώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που συνήθως έχουν να κάνουν με τη φτώχεια.

Μάλιστα, εκτός από τα χρήματα που προσφέρουν από τις προσωπικές τους περιουσίες, το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει επιπλέον 42 εκατ. δολάρια από το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά της οικογένειας, που σκοπό έχει να «σπάσει τον κύκλο της παγκόσμιας φτώχειας».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:35

Σε Παρίσι και Μαδρίτη ο Ζελένσκι

22:22

Bloomberg: Ο Τραμπ δίνει F-35 στην Σαουδική Αραβία – Στην αναμονή η Τουρκία

22:10

ΟΗΕ: Κοινή δήλωση για το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Γάζα

21:58

Μια πυρκαγιά και σφοδρές καταιγίδες απειλούν την Καλιφόρνια

21:46

Εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο με νέο boost 2%

21:36

Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών προσκαλεί τους διαδικτυακούς haters του σε κατ' ιδίαν συνάντηση

21:26

Χρυσός: Κέρδη στην εβδομάδα - «Βουτιά» την Παρασκευή

21:12

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 18 εκατ. ευρώ

21:08

Τέλος εποχής στη Walmart: Αποχωρεί ο CEO - Ποιος αναλαμβάνει

20:57

Ο Έλληνας που διώκει τον Τραμπ

20:46

Ομόλογο Lamda: Υπερκάλυψη κατά 1,54 φορές - Άντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,8%

20:44

Σε ΑΜΚ ύψους 9,55 εκατ. ευρώ προχωρά η Regency - Συμμετέχουν Λάμψα και Intracom Holdings

20:36

Ήρθε και η ώρα της Βρετανίας μετά τη Γαλλία - Ανησυχίες για τα δημοσιονομικά

20:23

Το chatbot της Anthropic εξαπέλυσε μόνο του κυβερνοεπιθέσεις - Ο ρόλος των Κινέζων χάκερς

20:12

Ανανεώθηκε για 5 χρόνια η θητεία 3 εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων στην Αθήνα

20:01

ΔΙΜΕΑ: 45.000 έλεγχοι και πρόστιμα πάνω από 16 εκατ. ευρώ - Τα ποσά στις πολυεθνικές

19:50

Τρ. Πειραιώς: Έκτακτη γ.σ. στις 5 Δεκεμβρίου για απορρόφηση της Πειραιώς Holdings

19:39

Μοτοδυναμική: Deal με P.M. TSERIOTIS για το 30% στη θυγατρική Blue Horizon

19:28

Βουλγαρία: Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2026 θα ανέλθει στα 2,708 δισ. ευρώ

19:17

Απώλειες 1% στις ευρωαγορές με βαρίδι την τεχνολογία

19:09

Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει τόσο το κάπνισμα

19:00

Η OB STREEM εξαγοράζει την Med FRIGO Group

18:56

Κυρανάκης: Λύση για χιλιάδες φοιτητές και πολίτες της Θεσσαλονίκης η έναρξη λειτουργίας του Δυτικού Προαστιακού

18:54

Ουκρανικοί πύραυλοι Neptune έπληξαν το λιμάνι Νοβοροσίσκ της Ρωσίας

18:46

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί επαναφέρουν την απάτη Έπστιν - Να ερευνηθούν οι σχέσεις του με τον Κλίντον

18:41

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση - Στους 40 οι κατηγορούμενοι

18:39

ΟΗΕ: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι κατασκεύασε «τείχη» στο έδαφος του Λιβάνου

18:37

ΗΠΑ: Ζημιές 9 δισ. δολαρίων για την Ταχυδρομική Υπηρεσία

18:29

Lukoil: Σε συζητήσεις με πιθανούς αγοραστές των περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό

18:17

Η ΕΤΜΕ ανέθεσε στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας την κατασκευή πλωτής εξέδρας θαλάσσιας επιτήρησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider