Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες δωρεές των celebrities

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες δωρεές των celebrities
Το TheRichest συγκέντρωσε τους 5 celebrities που έχουν δώσει τα μεγαλύτερα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε celebrities να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε πολυτελέστατες βίλες, ακριβά αυτοκίνητα και διακοπές πολλών αστέρων, όμως για πολλούς υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή των δωρεών και της φιλανθρωπίας.

Είτε το κάνουν για τις φοροαπαλλαγές, είτε επειδή πραγματικά τους ενδιαφέρει να προσφέρουν στο κοινό καλό, πολλοί είναι οι διάσημοι που δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες – ακόμα και εκατομμύρια – από τις περιουσίες τους για καλό σκοπό.

Το TheRichest συγκέντρωσε τους 5 celebrities που έχουν δώσει τα μεγαλύτερα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα μεγέθη είναι πραγματικά τεράστια!

Είναι ένας από τους πιο διάσημους και αγαπητούς ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Η φιλανθρωπική του δράση είναι γνωστή, ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με την υγεία και την εκπαίδευση. Είναι γνωστό πως έχει κάνει δωρεές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων - και συνεχίζει συστηματικά να στηρίζει - περισσότερους από 17 φιλανθρωπικούς οργανισμούς!

Με μια πλούσια καριέρα και μια αμύθητη περιουσία που φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια, η ηθοποιός, τραγουδίστρια, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών έχει την οικονομική άνεση – και κοινωνική ευαισθησία – να προσφέρει ένα μέρος των εσόδων της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μάλιστα έχει μείνει στην ιστορία, η κίνηση της, να δωρίσει σχεδόν 5 εκατ. δολάρια στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, ένα πρωινό μιας τυχαίας Τετάρτης. Τα χρήματα δόθηκαν για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καρδιακή υγεία των γυναικών».

Η διάσημη και πολύ αγαπητή επιχειρηματίας είναι γνωστή ως μια από τις πιο γενναιόδωρες γυναίκες στο Χόλυγουντ, αν όχι στον κόσμο.

Για δεκαετίες έδινε καθημερινά εκατοντάδες δώρα στο κοινό της εκπομπής της, The Oprah Winfrey Show, ενώ έχει βοηθήσει με υλικά ή χρηματικά δώρα χιλιάδες οικογένειες. Έχει δώσει και εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς ή ιδιωτικές προσπάθειες, τόσο μέσα από την εκπομπή και τις επιχειρήσεις της, όσο και από την προσωπική της περιουσία.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει και τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό, «The Oprah Winfrey Foundation» και έχει προσφέρει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε σκοπούς που βοηθούν στην εκπαίδευση και την υγεία παιδιών και γυναικών. Μάλιστα έχει φτιάξει και μια ακαδημία για κορίτσια στην Αφρική!

Είναι μια από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες ηθοποιούς του Χόλυγουντ από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα, με πολύ ενεργό ρόλο στη φιλανθρωπία.

Μάλιστα έχει βοηθήσει σε τόσες πολλές δράσεις κοινού καλού που υπάρχει ξεχωριστή σελίδα στη Wikipedia, μόνο για τις φιλανθρωπίες της!

Μια από τις πιο πρόσφατες ενέργειες που έγινε γνωστή είναι η προσφορά της στον οργανισμό για την ανακούφιση της Καλιφόρνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, με μια δωρεά που ξεπέρασε τις 500.000 δολάρια.

Είναι γνωστός για ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά σόου της αμερικανικής τηλεόρασης, με το όνομα του, Seinfeld, αλλά και για δεκάδες επιτυχίες στο stand up comedy. Ο ίδιος και η σύζυγός του Τζέσικα είναι γνωστοί και για τα δεκάδες εκατομμύρια που έχουν συγκεντρώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που συνήθως έχουν να κάνουν με τη φτώχεια.

Μάλιστα, εκτός από τα χρήματα που προσφέρουν από τις προσωπικές τους περιουσίες, το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει επιπλέον 42 εκατ. δολάρια από το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά της οικογένειας, που σκοπό έχει να «σπάσει τον κύκλο της παγκόσμιας φτώχειας».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δυτική Ελλάδα: Δράσεις για την αντιμετώπιση των έντονων και επιδεινούμενων φαινόμενων παράκτιας διάβρωσης και κατολισθήσεων

23:27

Αγαπηδάκη: Η ΝΔ είναι η παράταξη της ευθύνης, της κοινής λογικής, του καθήκοντος

23:17

Χαρακόπουλος: Το δικό μας γήπεδο είναι αυτό του έργου, της αξιοπιστίας και της ευθύνης και σε αυτό κανείς δεν μπορεί να μας συναγωνιστεί

22:48

Ρωσία: Μόσχα και Ουάσινγκτον διατηρούν πολύ στενές επαφές υψηλού επιπέδου

22:16

Ιταλία: Νεογέννητο πέθανε εξαιτίας υποθερμίας αμέσως μετά τη μεταφορά του στη Λαμπεντούζα

21:47

Αυστραλία: Κατέληξε ο άνδρας που είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

21:03

Τουρνάς: Η χώρα αποτελεί σήμερα πρότυπο ανάκαμψης, προόδου και σταθερότητας

20:56

Σχοινάς: Οι εύκολες αυταπάτες και ο λαϊκισμός μπορεί να έχουν μεγάλο κόστος για τη χώρα

20:49

Κοινή δήλωση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για θέματα μετανάστευσης σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

20:42

Κροατία: Airbus με 130 επιβάτες γλίστρησε στον διάδρομο του αεροδρομίου του Σπλιτ κατά τη διαδικασία απογείωσης

20:37

Συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με τον πρωθυπουργό του Κουβέιτ στο Europe Gulf Forum

20:25

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην Αττική

20:19

Κυρανάκης: Να δείχνουμε στην πράξη τι σημαίνει η οικογένεια της ΝΔ

19:54

Γκεοργκίεβα: Η ενεργειακή κρίση δείχνει χαμηλότερη ανάπτυξη, υψηλότερο πληθωρισμό

19:36

Παπαθανάσης: Η πολιτική μας έχει πυξίδα τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες και απόδειξη το έργο μας

19:21

Η Αθήνα έστησε νέο μέτωπο για τον Κάθετο Διάδρομο και το LNG των Βαλκανίων

19:05

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Παύλο Πολάκη

19:02

Μητσοτάκης: Η ΤΝ και το «έξυπνο κράτος» προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία

18:47

Πούτιν: Συζήτησε την πολεμική διαμάχη στο Ιράν με τον ομόλογό του των ΗΑΕ

18:42

Διάρρηξη τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης

18:41

Συνελήφθη 68χρονη καταζητούμενη για απάτη άνω των 272.000 ευρώ

18:21

Samsung: Επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις με το σωματείο της Ν. Κορέας για τις αποδοχές

18:11

Γεραπετρίτης στο 16ο συνέδριο της ΝΔ: Η Ελλάδα δείχνει τη δύναμή της παντού

17:50

Μιχαηλίδου: Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που πήρε την κοινωνική πολιτική στα σοβαρά

17:23

Μαρινάκης: Η σταθερότητα, που σε πολλές χώρες είναι ζητούμενο, στην Ελλάδα πλέον θεωρείται δεδομένη

17:00

Ιχθυοκαλλιέργειες: Η «δεύτερη ευκαιρία» για την Avramar, οι προοπτικές και το μεγάλο αγκάθι

16:56

Δένδιας: Την πρότασή του για το υπόδειγμα διακυβέρνησης ενόψει του 2030 διατύπωσε ο υπ. Εθνικής Άμυνας

16:51

Σκέρτσος: Το σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος δεν είναι ένας απλός διοικητικός μηχανισμός - Είναι ο συνολικός μας καθρέφτης

16:46

Παπασταύρου: Ισχυρή ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider