Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες δωρεές των celebrities

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες δωρεές των celebrities
Το TheRichest συγκέντρωσε τους 5 celebrities που έχουν δώσει τα μεγαλύτερα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε celebrities να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε πολυτελέστατες βίλες, ακριβά αυτοκίνητα και διακοπές πολλών αστέρων, όμως για πολλούς υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή των δωρεών και της φιλανθρωπίας.

Είτε το κάνουν για τις φοροαπαλλαγές, είτε επειδή πραγματικά τους ενδιαφέρει να προσφέρουν στο κοινό καλό, πολλοί είναι οι διάσημοι που δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες – ακόμα και εκατομμύρια – από τις περιουσίες τους για καλό σκοπό.

Το TheRichest συγκέντρωσε τους 5 celebrities που έχουν δώσει τα μεγαλύτερα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα μεγέθη είναι πραγματικά τεράστια!

Είναι ένας από τους πιο διάσημους και αγαπητούς ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Η φιλανθρωπική του δράση είναι γνωστή, ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με την υγεία και την εκπαίδευση. Είναι γνωστό πως έχει κάνει δωρεές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων - και συνεχίζει συστηματικά να στηρίζει - περισσότερους από 17 φιλανθρωπικούς οργανισμούς!

Με μια πλούσια καριέρα και μια αμύθητη περιουσία που φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια, η ηθοποιός, τραγουδίστρια, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών έχει την οικονομική άνεση – και κοινωνική ευαισθησία – να προσφέρει ένα μέρος των εσόδων της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μάλιστα έχει μείνει στην ιστορία, η κίνηση της, να δωρίσει σχεδόν 5 εκατ. δολάρια στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, ένα πρωινό μιας τυχαίας Τετάρτης. Τα χρήματα δόθηκαν για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καρδιακή υγεία των γυναικών».

Η διάσημη και πολύ αγαπητή επιχειρηματίας είναι γνωστή ως μια από τις πιο γενναιόδωρες γυναίκες στο Χόλυγουντ, αν όχι στον κόσμο.

Για δεκαετίες έδινε καθημερινά εκατοντάδες δώρα στο κοινό της εκπομπής της, The Oprah Winfrey Show, ενώ έχει βοηθήσει με υλικά ή χρηματικά δώρα χιλιάδες οικογένειες. Έχει δώσει και εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς ή ιδιωτικές προσπάθειες, τόσο μέσα από την εκπομπή και τις επιχειρήσεις της, όσο και από την προσωπική της περιουσία.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει και τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό, «The Oprah Winfrey Foundation» και έχει προσφέρει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε σκοπούς που βοηθούν στην εκπαίδευση και την υγεία παιδιών και γυναικών. Μάλιστα έχει φτιάξει και μια ακαδημία για κορίτσια στην Αφρική!

Είναι μια από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες ηθοποιούς του Χόλυγουντ από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα, με πολύ ενεργό ρόλο στη φιλανθρωπία.

Μάλιστα έχει βοηθήσει σε τόσες πολλές δράσεις κοινού καλού που υπάρχει ξεχωριστή σελίδα στη Wikipedia, μόνο για τις φιλανθρωπίες της!

Μια από τις πιο πρόσφατες ενέργειες που έγινε γνωστή είναι η προσφορά της στον οργανισμό για την ανακούφιση της Καλιφόρνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, με μια δωρεά που ξεπέρασε τις 500.000 δολάρια.

Είναι γνωστός για ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά σόου της αμερικανικής τηλεόρασης, με το όνομα του, Seinfeld, αλλά και για δεκάδες επιτυχίες στο stand up comedy. Ο ίδιος και η σύζυγός του Τζέσικα είναι γνωστοί και για τα δεκάδες εκατομμύρια που έχουν συγκεντρώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που συνήθως έχουν να κάνουν με τη φτώχεια.

Μάλιστα, εκτός από τα χρήματα που προσφέρουν από τις προσωπικές τους περιουσίες, το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει επιπλέον 42 εκατ. δολάρια από το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά της οικογένειας, που σκοπό έχει να «σπάσει τον κύκλο της παγκόσμιας φτώχειας».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:00

Τουρισμός: Μεικτή η εικόνα για το τριήμερο

12:53

ΗΠΑ: Μέλη της Fed αρχίζουν να βλέπουν πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων

12:39

Αφγανιστάν: Δεκαοκτώ νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα με φορτηγό

12:34

Κιλκίς: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με λεία 50.000 ευρώ

12:25

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Το κυνήγι των ονείρων, το θέμα των Νέων Ελληνικών (ΕΠΑΛ)

12:23

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 67χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια στον Εύοσμο

12:20

Πέθανε σε ηλικία 104 ετών ο Γάλλος κοινωνιολόγος και φιλόσοφος Εντγκάρ Μορέν

12:12

Συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών μέσω της φωνητικής πύλης 1135 και της ιστοσελίδας του ΕΟΔΥ

12:06

Χαρδαλιάς: Τα εμβληματικά έργα που υλοποιούνται στην Αττική ζωντανό παράδειγμα του τί μπορούν να πετύχουν οι Περιφέρειες

11:54

Κατάρ: Αντίθετο στην επιβολή μόνιμων τελών διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ

11:44

Τέλος σε μια πολυετή ασφαλιστική ανισότητα για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ

11:33

Κίνητρα για την αύξηση της προσφοράς ακινήτων στην αγορά

11:19

Ηλεκτρική ενέργεια: Τριπλάσιο πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο

11:08

DW: Μία «χαμένη γενιά» στη Βρετανία λόγω ανεργίας;

11:00

Σε ισχύ τα νέα πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς

10:53

Οι τιμές του ρυζιού στην Ασία εκτοξεύθηκαν κατά 20% τον Μάιο - Πόλεμος και καιρικές συνθήκες απειλούν την παραγωγή

10:39

Χέγκσεθ: Οι ΗΠΑ είναι παραπάνω από ικανές να ξαναρχίσουν τον πόλεμο εναντίον του Ιράν

10:27

Tesla: Αντιμέτωπη με αγωγές στην Κίνα για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης

10:18

WSJ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του προέδρου της ΒΡ

10:04

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Πρώτη ημέρα εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ

10:02

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ «συνεχίζει να χαίρει άκρας υγείας»

09:39

Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό: Έντονες διαφοροποιήσεις μεταξύ των φορέων του κλάδου

09:28

Έξοδος τριημέρου Αγ. Πνεύματος: Πάνω από 28.800 εκδρομείς αναχωρούν από τα λιμάνια της Αττικής

09:17

Πούτιν: Επανέλαβε την πρόταση να επιλέξει η ΕΕ τον Γκέρχαρντ Σρέντερ ως μεσολαβητή για ειρήνευση στην Ουκρανία

09:06

8 νησιά για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

09:02

ΗΠΑ: Με δικαστική απόφαση αφαιρείται το όνομα του Τραμπ απ' το Κέντρο Τεχνών Κένεντι

08:51

Στα 451 εκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της Ευρώπης - Το 14% είναι παιδιά και το 6% υπερήλικες - Οι περισσότεροι στην Ελλάδα

08:42

Η Ναυτιλία κοιτάζει προς την πυρηνική ενέργεια – Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα;

08:32

Τσάφος: Γιατί η Ελλάδα είναι φθηνότερη στο ρεύμα από γειτονικές χώρες – Τα δύο κρίσιμα «ατού»

08:18

«Μια παγκόσμια σύγχρονη κρίση μοναξιάς»: Το κείμενο της Μαργαρίτας Βεργολιά στα ΝΕΑ που έπεσε στις Πανελλαδικές


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider