Διεθνή
24-05-2019 | 10:15

Αυτές είναι 5 διάσημες «προφητείες» του Τζορτζ Σόρος

Μοιράσου το
Αυτές είναι 5 διάσημες «προφητείες» του Τζορτζ Σόρος

Οι «προφητείες» του Σόρος επαληθεύονται, όπως επιβεβαιώνει η… αμύθητη περιουσία του, η οποία αγγίζει πια τα 40 δισ. δολάρια.

Ο Τζορτζ Σόρος έχει άποψη και μάλιστα για τα πάντα. Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής δεν διστάζει να διατυπώνει προβλέψεις για μια ευρεία γκάμα θεμάτων που δεν περιορίζεται απλά στην «επόμενη μέρα» των αγορών. Το ενδιαφέρον του άλλωστε για την πολιτική είναι γνωστό.

Και μάλλον οι «προφητείες» του Σόρος επαληθεύονται, όπως επιβεβαιώνει η… αμύθητη περιουσία του, η οποία αγγίζει πια τα 40 δισ. δολάρια.

Ας δούμε μερικές από τις πιο διάσημες προβλέψεις του Σόρος, αλλά και εάν επαληθεύτηκαν:

Ο Σόρος διατύπωσε αυτή την πρόβλεψη τον Ιανουάριο του 2018.

Συμπέρασμα: Ο Σόρος αποδείχθηκε σωστός.

Τον Δεκέμβριο του 2018 το Bitcoin επιδόθηκε σε ελεύθερη πτώση, χάνοντας 70% και κατρακυλώντας στο ιστορικό χαμηλό των 3.136 δολαρίων.

Ο Σόρος διατύπωσε αυτή την πρόβλεψη τον Ιανουάριο του 2018.

Συμπέρασμα: Ο Σόρος αποδεικνύεται σχεδόν σωστός.

Τόσο η Facebook, όσο και η Google έχουν βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα. Οι πιέσεις που δέχονται είναι ασφυκτικές, αφού εγκαλούν τις δύο εταιρείες για παραβίαση της ιδιωτικότητας. Τα επιχειρηματικά τους μοντέλα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Ο Σόρος διατύπωσε αυτή την πρόβλεψη τον Μάιο του 2018.

Συμπέρασμα: Η πρόβλεψη του Σόρος αποδεικνύεται λανθασμένη (τουλάχιστον μέχρι τώρα).

Οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζονται υποτονικές, στην τρέχουσα συγκυρία, αλλά δεν εγείρεται καμία μεγάλη ανησυχία. Η κατάσταση κρίνεται ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη.

Ο Σόρος διατύπωσε αυτή την πρόβλεψη τον Αύγουστο του 2016.

Συμπέρασμα: Η πρόβλεψη του Σόρος αποδείχθηκε σωστή.

Τα hedge-funds που δάνεισαν την Αργεντινή άρχισαν να επιβεβαιώνουν την αποπληρωμή τους. Το Elliot Management ανακοίνωσε πρόσφατα όταν αύξησε τα κέρδη του κατά 2 δισ. δολάρια.

Ο Σόρος διατύπωσε αυτή την πρόβλεψη τον Απρίλιο του 2016.

Συμπέρασμα: Η πρόβλεψη του Σόρος αποδεικνύεται λανθασμένη (τουλάχιστον μέχρι τώρα).

Πράγματι, τόσο το 2018, όσο και φέτος (μέχρι στιγμής), η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας εμφάνισε ενδείξεις επιβράδυνσης, γεγονός που έριξε «βαριά» τη σκιά του στις αγορές. Ωστόσο, η οικονομική επιβράδυνση απέχει πολύ από τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια χρηματοπιστωτική κρίση, παρόμοια με εκείνη που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.