Γιούνκερ: Η Παναγία των Παρισίων ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιούνκερ: Η Παναγία των Παρισίων ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα
Μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέβη σε σηλώσεις.

Ηγέτες κρατών σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν το σοκ αλλά και τη συμπαράσταση τους στους Γάλλους και το Βατικανό εξέφρασε «σοκ» και «θλίψη» για την καταστροφή στο «σύμβολο του Χριστιανισμού στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο».

Το πρωί της Τρίτης, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης στο γαλλικό λαό:

«Παρακολουθώ λεπτό προς λεπτό την πυρκαγιά που μαίνεται στην Παναγία των Παρισίων. Η Παναγία των Παρισίων ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ενέπνευσε τόσους συγγραφείς, τόσους ζωγράφους, τόσους φιλοσόφους, τόσους επισκέπτες που συρρέουν από παντού.

Τι θλιβερό θέαμα. Τι φρίκη. Συμμερίζομαι τη συγκίνηση του γαλλικού έθνους όπως όλοι μας».

Να θυμίσουμε πως η φωτιά, που ξέσπασε στις 19:50 το απόγευμα της Δευτέρας, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να σώσουν την πέτρινη κτηριακή δομή και τα δύο κωδωνοστάσια, αποτρέποντας την κατάρρευσή τους, αλλά στο εσωτερικό του ναού, οι καταστροφές είναι μεγάλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήδη ανήγγειλε την έναρξη εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση του γοτθικού ναού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider