«Περιμένει νέα σε 3-4 εβδομάδες» ο Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο με τη Κίνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Περιμένει νέα σε 3-4 εβδομάδες» ο Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο με τη Κίνα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο Τραμπ διευκρίνισε πως περιμένει νέα για την Κίνα, «πιθανόν μέσα σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες», ενώ συμπλήρωσε ότι το Πεκίνο επιδεικνύει πολύ υπεύθυνη και λογική στάση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου χθες Πέμπτη την αισιοδοξία του για τη μέλλουσα σύναψη συμφωνίας για το εμπόριο ανάμεσα στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας, διευκρινίζοντας ότι αναμένει να ληφθούν αποφάσεις μέσα στις τέσσερις προσεχείς εβδομάδες.

«Οι συνομιλίες με την Κίνα προχωρούν πολύ καλά», είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Παίρνουμε αυτό που πρέπει να πάρουμε και θεωρώ ότι το παίρνουμε σχετικά γρήγορα», συνέχισε.

Πάντως, «αν δεν πρόκειται για μια πολύ καλή συμφωνία για εμάς, δεν θα την κλείσουμε», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Τραμπ διευκρίνισε: «θα έχουμε νέα για την Κίνα, ούτως ή άλλως, πιθανόν μέσα σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες». Συμπλήρωσε ότι το Πεκίνο επιδεικνύει πολύ υπεύθυνη και λογική στάση.

Από τη δική του πλευρά, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν έκρινε την Πέμπτη ότι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα τερματιστεί «στο εγγύς μέλλον».

Τοποθετούμενος ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μνούτσιν ανέφερε ότι είχαν την προηγουμένη τηλεφωνική συνδιάλεξη, μαζί με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κίνας, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Λίου Χε.

«Μελετάμε ενδελεχώς έγγραφα [έκτασης] 150 σελίδων», εξήγησε. «Εάν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα διαθέτουμε έναν πολύ καθαρό μηχανισμό εφαρμογής της συμφωνίας», διαβεβαίωσε.

«Θέλουμε μια καλή συμφωνία, αυτό είναι σημαντικότερο από την ημερομηνία» που θα κλειστεί, συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών του Τραμπ πριν προσθέσει: «όμως περιμένω ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί στο εγγύς μέλλον».

Την Τρίτη ο Λάιτχαϊζερ, επικεφαλής της ομάδας των διαπραγματευτών από αμερικανικής πλευράς, απέφυγε να πει στο Κογκρέσο ποια είναι η προθεσμία για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. «Η ελπίδα μας είναι ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες εβδομάδες συνομιλιών», αρκέστηκε να πει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η γνώμη των Ελλήνων για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

Προβλήματα για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς: Το «κόλπο» με τα cookies και τα $80.000 την ημέρα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider