Σκόπιμη η συνεχιζόμενη παρακράτηση των αγροτικών επιδοτήσεων

Χάρης Κάτανας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκόπιμη η συνεχιζόμενη παρακράτηση των αγροτικών επιδοτήσεων

Σκόπιμη η συνεχιζόμενη παρακράτηση των αγροτικών επιδοτήσεων λόγω «δασικών χαρτών», πρέπει να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες.

Δίκαιος αναβρασμός επικρατεί στους αγρότες της περιοχής μας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης παρακράτησης μεγάλου ποσοστού της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2018, λόγω «δασικών χαρτών» με συνέπεια να βρίσκονται σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο.

Πρόκειται για την ενιαία ενίσχυση που αφορά χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι έχουν εκκρεμότητες με τους δασικούς χάρτες, ακόμη και αν αυτό δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα, αλλά και όσοι επιχείρησαν να το διευθετήσουν βρέθηκαν μπροστά σε «λαβύρινθο» προσπαθώντας να βρουν τι πρέπει να κάνουν.

Οι διαβεβαιώσεις της κυβερνητικής πλευράς ότι το θέμα θα επιλύονταν «γραφειοκρατικά» και υπηρεσιακά, για μια φορά ακόμη αποδείχθηκαν ψεύτικες και παραπλανητικές. Τίποτα δεν έγινε, κανένας δεν ασχολήθηκε, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι όλοι αυτοί οι αγρότες, παραμονές των γιορτών, για χρήματα που δικαιούνται. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που τα αγροτικά εισοδήματα έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου καθίζηση και ο κλάδος των γεωργών και των κτηνοτρόφων αντιμετωπίζει εξαιρετικά μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Παράλληλα προκαλούνται και ζημιές έναντι της εθνικής οικονομίας διότι εξ αιτίας της όλης κατάστασης χάνονται επιδοτήσεις της Ε.Ε. αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, σε μια περίοδο που η χώρα δεν αντέχει τέτοιες πολυτέλειες.

Θεωρώ πλέον ότι η παρακράτηση των χρημάτων γίνεται σκόπιμα, είναι παράνομη και πρέπει να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες κάθε επιπέδου και προς κάθε κατεύθυνση. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κάθε άλλος αρμόδιος οφείλουν να δώσουν άμεσα απαντήσεις. Ο εμπαιγμός των αγροτών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν πάει άλλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider