Πλουσιότερος κατά 24 δισ. δολάρια το 2020 ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλουσιότερος κατά 24 δισ. δολάρια το 2020 ο Τζεφ Μπέζος
Σήμερα η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη ανέρχεται σε περίπου 138 δισ. δολάρια.

Πλουσιότερος κατά 24 δισ. δολάρια έγινε από την αρχή του 2020 ο Τζεφ Μπέζος, καταφέρνοντας να αυξήσει την περιουσία του, την ώρα που οι περισσότερες εταιρείες καταγράφουν ζημιές, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το BBC, ο ιδρυτής της Amazon εδραιώνει τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την περιουσία του, η οποία εκτιμάται πως ξεπερνά τα 138 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Μπέζος είδε να προστίθενται 24 δισ. δολάρια στην περιουσία του, από την αρχή του χρόνου, χάρη στην αύξηση της ζήτησης στο ηλεκτρονικό εμπόριο, γεγονός που ανέβασε τη μετοχή της Amazon στα ύψη.

Ηλεκτρονικό εμπόριο στην εποχή του κορονοϊού

«Κερδισμένη» φαίνεται πως βγαίνει η Amazon από την κρίση του κορονοϊού - μέχρι στιγμής, την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ- και τον υπόλοιπο κόσμο - δέχονται πλήγμα.

Μάλιστα, η εταιρεία φαίνεται να προσλαμβάνει χιλιάδες εργαζομένους για να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση, παρότι η ανεργία αγγίζει «κόκκινο» στις ΗΠΑ, το τελευταίο δίμηνο.

Όμως, η Amazon έχει δεχθεί και αυστηρή κριτική, για ελλειπή μέτρα ασφαλείας στις αποθήκες της, ενώ πολλοί την κατηγορούν ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων της.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider