Το bitcoin πάνω από τα 30.000 δολάρια - Η προσοχή των επενδυτών στην SEC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το bitcoin πάνω από τα 30.000 δολάρια - Η προσοχή των επενδυτών στην SEC
Ενισχύοντας τις ελπίδες ότι μπορεί να μείνει πάνω από τα όρια των 30.000 δολαρίων που δεν κατάφερε να διατηρήσει τον Απρίλιο.

Σε επίπεδα άνω των 30.000 δολαρίων κινείται την Πέμπτη το bitcoin, με την προσοχή για την αγορά των κρυπτονομισμάτων να βρίσκεται στις αποφάσεις της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC).

Στις 12:30 της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin ενισχυόταν 0,60% στα 30.119 δολάρια, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι μπορεί να μείνει πάνω από τα όρια των 30.000 δολαρίων που δεν κατάφερε να διατηρήσει τον Απρίλιο.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η στάση που θα έχει η SEC στην αίτηση που έχουν υποβάλει η BlackRock και η WisdomTree, σχετικά με τη δημιουργία ενός Bitcoin spot ETF κάτι που θα αποτελέσει όχημα για τους μεγάλους επενδυτές ώστε να επενδύσουν στο bitcoin.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι δεσμεύσεις των εταιρειών για καλύτερο έλεγχο στις προσπάθειες χειραγώγησης της αγοράς έχουν αυξήσει τις προσδοκίες για το ότι η SEC μπορεί να εγκρίνει τα αιτήματα τους για πρώτη φορά.

«Εάν το ETF της BlackRock εγκριθεί τότε θα ανοίξουν οι πύλες της θεσμικής αποδοχής του bitcoin. Και αυτό πιθανά θα ανεβάσει σημαντικά τις τιμές του» δήλωσε η Κέιτ Λάουρενς του fund Bloccelerate VC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γουόρεν Μπάφετ: Έδωσε 4,6 δισ. δολάρια σε δωρεές - Τα 3,6 δισ. στο Ίδρυμα Γκέιτς

Ακόμη υψηλότερα ανεβάζει τον «πήχη» για τις ελληνικές τράπεζες η HSBC - Νέες τιμές στόχοι - Προτιμά την Alpha Bank

Deutsche Bank: «Βλέπει» ανάκαμψη των επενδυτικών εσόδων στο β' εξάμηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider