Νέο ανταλλακτήριο crypto λανσάρουν Charles Schwab, Fidelity και Citadel - Ράλι 5% για το bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ανταλλακτήριο crypto λανσάρουν Charles Schwab, Fidelity και Citadel - Ράλι 5% για το bitcoin
Στη δημιουργία ενός νέου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων προχώρησαν από κοινού οι χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί Charles Schwab, Fidelity και Citadel.

Στη δημιουργία ενός νέου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων προχώρησαν από κοινού οι χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί Charles Schwab, Fidelity και Citadel, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC, ενώ στο EDX Markets οι επενδυτές θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές σχετικές με τέσσερα κρυπτονομίσματα: bitcoin, ether, litecoin και bitcoin cash.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι συζητήσεις για το νέο εγχείρημα πηγαίνουν πίσω στο 2021, ενώ η EDX Markets είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά τα σχέδια για το λανσάρισμα ανταλλακτηρίου τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες πριν την κατάρρευση του FTX. Στο νέο εγχείρημα έχουν επενδύσει και οι Paradigm, Sequoia Capital και Virtu Financial.

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση των τριών κολοσσών έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την υποβολή αιτήματος από την BlackRock για τη δημιουργία του πρώτου ETF για bitcoin στις ΗΠΑ.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης για την έναρξη λειτουργίας του EDX Markets, το bitcoin σημειώνει κέρδη 5% στα 28.000 δολάρια, ενώ το ether ενισχύεται κατά 3,5% στα 1.782 δολάρια. Αντίστοιχα, το litecoin κερδίζει 3,5% ενώ το Bitcoin Cash ενισχύεται κατά 3,4% στα 109 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Υποχώρησαν οι τιμές υπό το «βάρος» του δολαρίου

Κρυπτονομίσματα: Η Binance αποχωρεί από την Ολλανδία - Απέτυχε να πάρει άδεια λειτουργίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider