Κάτω από το 1 τρισ. δολάρια η αγορά των κρυπτονομισμάτων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από το 1 τρισ. δολάρια η αγορά των κρυπτονομισμάτων 
Κοντά στα 18.000 δολάρια υποχώρησε η αξία του Bitcoin, προσεγγίζοντας το ναδίρ του Ιουνίου.

Κάτω από τον «πήχη» του 1 τρισ. δολαρίων υποχώρησε η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, καθώς η υποχώρηση στην τιμή του Bitcoin, του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος, συμπαρέσυρε προς τα κάτω τον κλάδο, σύμφωνα με ξένα μέσα.

Ήδη το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 6% μέσα σε μία εβδομάδα, προσεγγίζοντας σήμερα, Τετάρτη, στην Σιγκαπούρη το επίπεδο των 18.620 δολαρίων, κινούμενο σε τροχιά προς την κατεύθυνση του χαμηλού των 17.600 δολαρίων που σημειώθηκε τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας η αξία του Bitcoin είχε εκτοξευθεί στα 69.000 δολάρια. Τα κρυπτονομίσματα κινούνται παράλληλα με τις μετοχές, με αποτέλεσμα η πτώση στις χρηματιστηριακές αγορές αξιών να οδηγεί σε υποχώρηση των τιμών στα κρυπτονομίσματα.

Που οφείλεται η πτώση στην αξία των κρυπτονομισμάτων;

Η ενεργειακή κρίση σε συνάρτηση με τις διεθνείς πληθωριστικές πιέσεις έχουν ωθήσει τις Κεντρικές Τράπεζες ανά την υφήλιο να στρέφονται σε περιοριστικές νομισματικές πολιτικές, με τα επιτόκια να αυξάνονται, ασκώντας πίεση σε όλα τα στοιχεία ενεργητικού υψηλού κινδύνου (risk asset), συμπεριλαμβανομένων και των κρυπτονομισμάτων. Υπενθυμίζεται πως αύριο αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα νέα άνοδο στα επιτόκια δανεισμού, ενώ αντίστοιχη πορεία φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, εξακολουθεί να παρατηρείται αισιοδοξία στην αγορά, λόγω της επικείμενης αναβάθμισης του δικτύου Ethereum, γεγονός που ορισμενοι αναλυτές εκτιμούν πως μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ για επενδυτικές ροές προς το Ether. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100, που περιέχει τα σημαντικότερα κρυπτονομίσματα, έχει υποχωρήσει φέτος κατά 60%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζει το ανοδικό του σερί το δολάριο - Σε υψηλό 24ετίας έναντι γεν

Chainalysis: Κρυπτονομίσματα αξίας 1,9 δισ. δολαρίων «χάθηκαν» το πρώτο επτάμηνο του έτους

Ether: Τριπλάσιο ράλι σε σχέση με το bitcoin, ξεπέρασε το 100%

gazzetta
gazzetta reader insider insider