Νέα «βουτιά» 7% για το bitcoin - «Χάνει» τα 22.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «βουτιά» 7% για το bitcoin - «Χάνει» τα 22.000 δολάρια
Συνέχεια στην πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών δίνει την Παρασκευή το bitcoin, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα να υποχωρεί κάτω από το «φράγμα» των 22.000 δολαρίων.

Συνέχεια στην πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών δίνει την Παρασκευή το bitcoin, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα να υποχωρεί κάτω από το «φράγμα» των 22.000 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα «σημάδια» που έστειλε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναφορικά με τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Παρασκευής (13.58 ώρα Ελλάδος), το bitcoin υποχωρεί κατά 7,5% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 21.617 δολαρίων, ενώ αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και το ethereum, με το δεύτερο μεγαλύτερο crypto να χάνει 7,5% και να βρίσκεται στα 1.731 δολάρια. Απώλειες σημειώνουν και άλλα «βαριά» χαρτιά της αγοράς των crypto, όπως τα Polygon, Solana και Avalanche που υποχωρούν άνω του 7%.

Πρόκειται για την πέμπτη ημέρα απωλειών του bitcoin στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, ενώ από τις αρχές του έτους τόσο το bitcoin όσο και το ethereum έχουν χάσει το 50% της αξίας τους. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες τα δύο crypto έχουν ανακάμψει μερικώς από τα χαμηλά πολλών μηνών της Άνοιξης, καθώς σταδιακά αυξάνεται η αισιοδοξία στην αγορά πως ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο ανώτερο σημείο του.

«Το ράλι που το έφερε πάνω στα 25.000 δολάρια έχει χάσει σημαντική δυναμική και αυτό θα μπορούσε να πλήττει ακόμα περισσότερο ττο Bitcoin», υπογράμμισε o Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, προσθέτοντας πως «εάν κινηθεί κάτω ακόμα και από τα 22.500 δολάρια το σχετικό momentum θα έχει χαθεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Υψηλές τιμές παρά την πτώση για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις

Ether: Τριπλάσιο ράλι σε σχέση με το bitcoin, ξεπέρασε το 100%

ΑΑΔΕ: 14 επιχειρήσεις εστίασης απέκρυψαν εισόδημα 5,2 εκατ. ευρώ μέσω delivery!

gazzetta
gazzetta reader insider insider