Coinbase: Η «βουτιά» των crypto έφερε απώλειες τριμήνου δισεκατομμυρίων δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coinbase: Η «βουτιά» των crypto έφερε απώλειες τριμήνου δισεκατομμυρίων δολαρίων
Η Coinbase ανέφερε καθαρή ζημία 1,1 δισ. δολαρίων, έναντι 1,59 δισ. δολαρίων, σε καθαρά κέρδη το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με επιστολή προς τους μετόχους. 

Η «βουτιά» στις αγορές κρυπτονομισμάτων πλήττει σοβαρά και τις εταιρείες του χώρου, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της Coinbase, με το εμβληματικό ανταλλακτήριο να ανακοινώνει μετά το κλείσιμο της Wall Street την Τρίτη, απώλεια άνω του 1 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο, «χάνοντας» και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όσον αφορά στα κέρδη, η Coinbase ανακοίνωσε απώλεια 4,98 δολάρια ανά μετοχή, έναντι απώλειας 2,65 δολαρίων ανά μετοχή, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Στα έσοδα ανακοίνωσε 808,3 εκατ. δολάρια, έναντι 832,2 εκατ. δολάρια που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις.

Τα έσοδα της Coinbase μειώθηκαν σχεδόν κατά 64% καθώς οι επενδυτές αποχώρησαν μαζικά από την αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά τη δραματική πορεία του περασμένου έτους.

Τα έσοδα από συναλλαγές λιανικής ανήλθαν στα 616,2 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 66% και κάτω από την πρόβλεψη των 667,1 εκατ. δολαρίων.

Η Coinbase ανέφερε καθαρή ζημία 1,1 δισ. δολαρίων, έναντι 1,59 δισ. δολαρίων, σε καθαρά κέρδη το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με επιστολή προς τους μετόχους.

Ένας παράγοντας ήταν μια απομείωση αξίας 377 εκατ. δολαρίων. Τα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας της Coinbase σε κρυπτονομίσματα στα τέλη Ιουνίου έφτασαν τα 428 εκατ. δολάρια, από περίπου 1 δισ. δολάρια στα τέλη Μαρτίου. Πάνω από το 40% των crypto-assets της ήταν σε bitcoin.

«Το β’ τρίμηνο ήταν ένα τεστ αντοχής για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων και ένα περίπλοκο τρίμηνο συνολικά», αναφέρει η εταιρεία στην επιστολή της.

«Οι δραματικές κινήσεις της αγοράς μετέβαλαν τη συμπεριφορά των χρηστών και τον όγκο συναλλαγών, γεγονός που επηρέασε τα έσοδα από συναλλαγές, αλλά υπογράμμισε επίσης τη δύναμη του προγράμματος διαχείρισης κινδύνων μας».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει 9 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίων συναλλαγών κατά τη διάρκεια της περιόδου, από 9,2 εκατ. το α’ τρίμηνο, αλλά περισσότερο από την πρόβλεψη των 8,7 εκατομμυρίων.

Η Coinbase ανανέωσε το guidance της για ολόκληρο το έτος. Τώρα αναμένει 7 έως 9 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες από 5 έως 15 εκατομμύρια χρήστες πριν από τρεις μήνες, ενώ ανέφερε ότι αναμένει μέσα έσοδα από συναλλαγές ανά χρήστη στο χαμηλό του εύρους των 20 δολαρίων, αντί για τα επίπεδα πριν από το 2021.

«Βουτιά» στην crypto-αγορά

Το bitcoin αντιπροσωπεύει το 31% των εσόδων από συναλλαγές το τρίμηνο, το υψηλότερο επίπεδο από το α’ τρίμηνο του 2021, ενώ το 22% των εσόδων από συναλλαγές συνδέεται με το ethereum.

Ωστόσο, το bitcoin υποχώρησε εκ νέου στις συναλλαγές της Τρίτης, σημειώνοντας πτώση 4% ενώ και την Τετάρτη υποχωρεί άλλη μια ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας στα 22.941 δολάρια. Από την άλλη, το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχωρεί επίσης 1,3%.

Η αγορά περιμένει με ανυπομονησία την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη. Η έκθεση αναμένεται να αποκαλύψει πόσο καλά έχουν λειτουργήσει τα μέτρα κατά του πληθωρισμού της Fed. Οι προσδοκίες για τον «βασικό» πληθωρισμό (που δεν περιλαμβάνει το κόστος ενέργειας και τροφίμων) είναι ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 6,1% σε ετήσια βάση.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα crypto υποχωρούν, με altcoins όπως τα EOS και XLM να χάνουν 7% και 9%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Άνοδος στα 23.000 δολάρια εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Coinbase: Το crypto-deal με την BlackRock εκτόξευσε την μετοχή της 40%

Κρυπτονομίσματα: Tα χειρότερα στην αγορά είναι πίσω μας, λέει ο ιδρυτής της SkyBridge Capital

gazzetta
gazzetta reader insider insider