Η Tesla έχει πουλήσει το 75% των bitcoin της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla έχει πουλήσει το 75% των bitcoin της
Το δεύτερο τρίμηνο του 2022 ολοκληρώθηκε και βρήκε την Tesla με μειωμένα κέρδη.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2022 ολοκληρώθηκε και βρήκε την Tesla με μειωμένα κέρδη καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων αγωνίζεται να ανταποκριθεί στη ζήτηση μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Σαγκάη και τις προκλήσεις στην παραγωγή των νέων μονάδων. Η εταιρεία πούλησε επίσης το 75% των bitcoins που διακρατούσε, υποχρεώνοντας σε απώλειες την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Τα κέρδη β' τριμήνου της Tesla μειώθηκαν κατά 32% από τα επίπεδα-ρεκόρ του α' τριμήνου, με την εταιρεία να ανακοινώνει καθαρά κέρδη 2,26 δισ. δολαρίων την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση των κερδών έρχεται περισσότερο από ένα μήνα αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ είπε ότι είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και ότι η εταιρεία έπρεπε να απολύσει περίπου το 10% των μισθωτών. Η Tesla ανέφερε ότι παραμένει αντιμέτωπη με καθυστερήσεις στην παραγωγή εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και άλλων ζητημάτων που εμποδίζουν τα εργοστάσιά της να λειτουργήσουν στην πλήρη δυναμικότητά τους. Ενώ το giga εργοστάσιό της στην Σαγκάη είχε διακόψει -πλήρως στην αρχή και μετά μερικώς- την παραγωγή του για το μεγαλύτερο μέρος του τριμήνου, η μηνιαία παραγωγή στη συγκεκριμένη μονάδα έφτασε σε ρεκόρ.

Λόγω της αβεβαιότητας για την άρση του lockdown τη Σαγκάη, ο Μασκ είπε πως η Tesla «ξεφορτώθηκε» το 75% του bitcoin που είχε στην κατοχή της για να μεγιστοποιήσει τη θέση ρευστότητας. «Αυτό δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν ως μια γνώμη για το biotcoin», είπε ο Μασκ στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης. «Δεν έχουμε πουλήσει κανέναν από τα dogecoin μας».

Αυτή την ώρα το bitcoin υποχωρεί 1,86% στα 22.872 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider