Bitcoin: Ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο καθιστά ευκολότερη την επένδυση σε κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο καθιστά ευκολότερη την επένδυση σε κρυπτονομίσματα
Υπάρχει ένας νέος τρόπος επένδυσης στο bitcoin χωρίς στην πραγματικότητα να αγοράζει κανείς bitcoin.

Υπάρχει ένας νέος τρόπος επένδυσης στο bitcoin χωρίς στην πραγματικότητα να αγοράζει κανείς bitcoin.

H ProFunds, εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ, ξεκίνησε αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο δημόσια προσβάσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο που συνδέεται με την αξία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος. Το The Bitcoin Strategy ProFund επενδύει σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του bitcoin και παρακολουθεί την τιμή του ψηφιακού νομίσματος -προ προμηθειών.

Είναι ένα ακόμη χρηματοοικονομικό προϊόν που προσφέρει έκθεση στο bitcoin, καθώς οι εταιρείες σπεύδουν να δημιουργήσουν τρόπους για να μπορούν οι πελάτες τους να αρπάζουν ένα κομμάτι από το πάλαι ποτέ «αδιαφανές» ψηφιακό asset.

Περισσότερες από 12 επενδυτικές εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για να ξεκινήσουν ETFs που επενδύουν σε bitcoin ή σε futures του bitcoin, αλλά μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις.

Το ντεμπούτο συμπίπτει με το μεγαλύτερο ανοδικό σερί του bitcoin φέτος, με το token να καταγράφει άνοδο έως 7,5% χθες και να επιστρέφει πάνω από τα 40.900 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει ραγδαίες μεταβολές το περασμένο έτος και η SEC έχει προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια που περιλαμβάνουν futures του bitcoin.

Η απόκτηση bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων έχει γίνει πιο εύκολη, καθώς εταιρείες όπως η Robinhood Markets και Cash App έχουν βρφει τρόπους να διοχετεύουν χρήματα στα νομίσματα χωρίς να υποβάλλονται στη δύσκολη διαδικασία να ανοίγουν ψηφιακό πορτοφόλι ή να αποθηκεύουν κρίσιμους κωδικούς πρόσβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider