Aποκτήστε ηλεκτρικό αυτοκίνητο κερδίζοντας μέχρι 9.000* ευρώ χάρη στο Green Bonus της Hyundai

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aποκτήστε ηλεκτρικό αυτοκίνητο κερδίζοντας μέχρι 9.000* ευρώ χάρη στο Green Bonus της Hyundai
...
Το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση. Είναι θέμα λίγων ετών η πλειοψηφία των αυτοκινήτων, των μηχανών και των ποδηλάτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους όλου του κόσμου να είναι ηλεκτρικά.

Το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση. Είναι θέμα λίγων ετών η πλειοψηφία των αυτοκινήτων, των μηχανών και των ποδηλάτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους όλου του κόσμου να είναι ηλεκτρικά.

Σε αυτό το πλαίσιο η Hyundai έχει δεσμευτεί για ένα πράσινο μέλλον. Εδώ και χρόνια επενδύει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, με την εξέλιξη κορυφαίων ηλεκτρικών οχημάτων που απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης για τις επιδόσεις και τη σχεδίασή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα αμιγώς ηλεκτρικά IONIQ 5 και IONIQ 6 που βραβεύτηκαν ως Παγκόσμια Αυτοκίνητα του 2022 και του 2023 αντίστοιχα, αλλά και το KONA Electric που βραβεύτηκε ως το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 για την Ελλάδα από δύο διαφορετικούς θεσμούς της εγχώριας αυτοκινητιστικής αγοράς.

Γιορτάζοντας αυτές τις διακρίσεις και θέλοντας να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ελληνική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, η Hyundai Hellas λανσάρει το «Green Bonus»,μια ενέργεια χάρη στην οποία προσφέρει έκπτωση 9.000€ στην αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Hyundai, επιπρόσθετα της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ».

Συγκεκριμένα, με την κρατική επιδότηση, το KONA Electric ξεκινάει πλέον από 29.990€, το IONIQ 5 από 32.090€ και το IONIQ 6 από 32.490€. Έτσι, η απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος γίνεται πιο εφικτή από ποτέ, με το όραμα μιας βιώσιμης κοινωνίας να γίνεται πράξη.

Πάμε, όμως, να δούμε μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά των παραπάνω αυτοκινήτων που μπορείτε να αποκτήσετε με τη βοήθεια του Hyundai Green Bonus.

Hyundai Kona Electric

...

To Kona Electric προσφέρει εξαιρετική αυτονομία για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας B-SUV, εκτιμώμενη στα 514 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Διαθέτει επίσης πολλά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως το μπροστινό πορτμπαγκάζ (frunk), ενεργή αεροδυναμική, εσωτερικές και εξωτερικές παροχές ρεύματος (Vehicle-to-Load ή V2L), Head-up Display (HUD), λειτουργία οδήγησης i-PEDAL, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρονικό ενεργό σχεδιασμό ήχου (e-ASD) και Eco Package.

Βασική έκδοση είναι αυτή με τον ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και την μπαταρία χωρητικότητας 48 kWh, στο επίπεδο εξοπλισμού Distinctive. Το πιο ισχυρό Kona Electric 218 ίππων εφοδιάζεται με μπαταρία 65 kWh και δύο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού: Distinctive και Limited.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το νέο KONA έχει αυξημένες διαστάσεις, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Ο χώρος αποσκευών έχει επίσης βελτιωθεί, προσφέροντας έως και 466 λίτρα (με βάση το πρότυπο VDA) και διάφορες δυνατότητες φόρτωσης. Οι τεχνολογικές και ασφαλείας παροχές περιλαμβάνουν το προηγμένο πακέτο υποβοήθησης οδηγού SmartSense (ADAS) και άλλα συστήματα ασφαλείας.

IONIQ 5

Η απέριττη σχεδίαση του IONIQ 5 αποτελεί μια φρέσκια αντίληψη για την αισθητική των αυτοκινήτων συνολικά και αντικατοπτρίζει την απλότητα, παρά την τεχνολογική καινοτομία που ενσωματώνει η επαναστατική και ειδική για ηλεκτρικά οχήματα πλατφόρμα Electric Global Modular Platform της Hyundai. Η σχεδίαση του IONIQ 5 εξυπηρετεί -εκτός από αισθητικούς- και αεροδυναμικούς σκοπούς, πετυχαίνοντας έναν κορυφαίο για crossover οχήματα συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,292, από τους καλύτερους στην κατηγορία.

Στο εσωτερικό του IONIQ 5 η ποιότητα, η άνεση και η ευρυχωρία κυριαρχούν. Το μεγάλο και επίπεδο πάτωμα, τα εμπρός καθίσματα με δυνατότητα πλήρους ανάκλισης (relaxation seats) και η ευέλικτη κεντρική κονσόλα που μπορεί να μετακινείται σε όλο το μήκος της καμπίνας, δημιουργούν την αίσθηση της ευρυχωρίας και συμβάλλουν στην κορυφαία πρακτικότητα. Το μεγάλο μεταξόνιο μήκους 3 μέτρων εξασφαλίζει πρωτόγνωρη ευρυχωρία, ενώ και ο χώρος αποσκευών 527 λίτρων είναι εξαιρετικά μεγάλος και μπορεί να επεκταθεί έως και στα 1.600 λίτρα.

Στο κέντρο του minimal ταμπλό δεσπόζει μία μεγάλη επιφάνεια προβολής που συνδυάζει την οθόνη αφής 12,25” του συστήματος infotainment και τον επίσης πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,25”. Επιπρόσθετα το προαιρετικό καινοτόμο σύστημα Augmented Reality Head-Up Display, δίνει τη δυνατότητα χωρίς την απόσπαση της προσοχής από το δρόμο, να έχει ο οδηγός όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται προβεβλημένες στο... παρμπρίζ. Το IONIQ 5 διαθέτει ένα σύνολο έξυπνων τεχνολογιών για μία πλήρως συνδεδεμένη οδηγική εμπειρία μέσω των υπηρεσιών Connected Car Services που προσφέρονται με την εφαρμογή Bluelink. Μέσω των Apple CarPlay και Android Auto μπορεί να συνδεθεί κάθε smartphone και να προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη αφής 12,25” του συστήματος infotainment.

Εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κύκλωμα 800V για υπέρ ταχεία φόρτιση και με μικτή αυτονομία έως 507 χλμ., το IONIQ 5 διαθέτει επιπλέον την καινοτομία Vehicle-to-Load, δηλαδή τη δυνατότητα φόρτισης συσκευών από την μπαταρία υψηλής ισχύος! Ο φορητός υπολογιστής, το ηλεκτρικό ποδήλατο και κάθε ηλεκτρική συσκευή μπορούν να φορτιστούν οπουδήποτε από το IONIQ 5, με τη χρήση ειδικού αντάπτορα στη θύρα φόρτισης.

Το IONIQ 5, ευέλικτο και καινοτόμο σε όλους τους τομείς, για να διευρύνει τις διαθέσιμες επιλογές προσφέρεται με συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 58,2 kWh ή 77,4 kWh. Η μπαταρία των 77,4 kWh συνδυάζεται είτε με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 229 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς, είτε με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής ισχύος 325 ίππων και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Με τη μικρότερη μπαταρία των 58,2 kWh υπάρχει μια έκδοση διαθέσιμη, με ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 170 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς. Σε όλες τις περιπτώσεις το κιβώτιο είναι αυτόματο μιας σχέσης, εξασφαλίζοντας πρωτόγνωρη ευκολία οδήγησης και συναρπαστικές επιδόσεις χάρη στην άμεση απόκριση και την υψηλή ροπή των ηλεκτρικών κινητήρων.

IONIQ 6

...

Το μήκους 4,85 μέτρων αυτοκίνητο κυκλοφορεί σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Το μακρύ μεταξόνιο των 2,95 μέτρων και οι δυνατότητες που παρέχει η συγκεκριμένη πλατφόρμα, χαρίζουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό στους επιβάτες του Ioniq 6. Στο εσωτερικό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις ποιοτικές επενδύσεις, συναντάμε ψηφιακό ταμπλό που αποτελείται από δύο οθόνες 12 ιντσών: μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων.

Το ηλεκτρικό σεντάν εφοδιάζεται με την ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας Hyundai SmartSense. Ξεχωρίζει το Highway Driving Assist 2, το οποίο προσφέρει αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, διατηρώντας το Ioniq 6 στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας και σε σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Η βασική έκδοση μπαταρίας έχει χωρητικότητα 53 kWh, με εκτιμώμενη μέση κατανάλωση ενέργειας κάτω από τις 14 kWh ανά 100 χλμ. Το Ioniq 6 με την μεγάλη μπαταρία των 77,4 kWh και κίνηση στους πίσω τροχούς φθάνει σε αυτονομία τα 614 χλμ. Η πιο ισχυρή έκδοση με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ και κίνηση σε όλους τους τροχούς έχει 325 ίππους και 605 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα είναι υπόθεση μόλις 5,1 δευτερολέπτων.

Η αρχιτεκτονική του Ioniq 6 υποστηρίζει υποδομές φόρτισης 400V και 800V. Αυτό σημαίνει ότι μέσω ταχυφορτιστή 350 kW η μπαταρία φθάνει από το 10% στο 80% σε 18 λεπτά. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα παροχής ενέργειας από το όχημα στις υποδομές, κάτι που επιτρέπει στο Ioniq 6 να φορτίζει π.χ. ηλεκτρικές συσκευές στο κάμπινγκ ή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Το πρόγραμμα Hyundai Green Bonus είναι εδώ και μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider