Η Stellantis επενδύει στο υδρογόνο

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Stellantis επενδύει στο υδρογόνο
Η Stellantis βρίσκεται σε συνομιλίες για αγορά σημαντικού μεριδίου στην κοινοπραξία Symbio, που ειδικεύεται στις κυψέλες καυσίμου.

Η Stellantis έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τις Faurecia και Michelin, για να αγοράσει ένα σημαντικό μερίδιο στην κοινοπραξία που έχουν σχηματίσει με την ονομασία Symbio, μια εταιρεία κατασκευής συστημάτων κυψελών καυσίμου για την κίνηση με υδρογόνο.

Η Stellantis κυκλοφόρησε πέρυσι υδρογονοκίνητα φορτηγά μεσαίου μεγέθους από τις μάρκες Citroen, Peugeot και Opel σε συνεργασία με τη Symbio. Στόχος της είναι να επεκτείνει την προσφορά υδρογόνου σε μεγάλα φορτηγά στην Ευρώπη το 2024 και στις ΗΠΑ το 2025, διερευνώντας παράλληλα τις ευκαιρίες στα βαρέα φορτηγά.

Οι άνθρωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας πιστεύουν ότι τα συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου θα καθιερωθούν πρώτα στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων, επειδή υπάρχουν λίγα πρατήρια καυσίμων για ιδιωτικά αυτοκίνητα. Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης ενός στόλου θα μπορούσε να εγκαταστήσει σταθμούς υδρογόνου στις αποθήκες του και τα οχήματα θα μπορούσαν να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στο τέλος της ημέρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, δήλωσε ότι ο τεχνικός οδικός χάρτης της Symbio «ταιριάζει απόλυτα» με τα σχέδια εγκατάστασης υδρογόνου της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ: «Αυτή η κίνηση θα ενισχύσει την ταχύτητα ανάπτυξης για να φέρουμε προϊόντα χαμηλών εκπομπών στους πελάτες μας, πέρα από τα παραδοσιακά ηλεκτρικά οχήματα», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider