Stellantis: Παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώθηκαν τα πλάνα του Ομίλου

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stellantis: Παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώθηκαν τα πλάνα του Ομίλου
Κάρλος Ταβάρες (Πηγή: Stellantis)
Τα ηλεκτρικά e-308, e-308 SW και e-408 θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Μιλούζ.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού αποτελεί έως τις 23 Οκτωβρίου το επίκεντρο της παγκόσμιας αυτοκίνησης, καθώς πολλοί κατασκευαστές παρουσιάζουν τα νέα τους μοντέλα αλλά και τα μελλοντικά τους πλάνα. Ο Όμιλος Stellantis, τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων διεθνώς, συμμετείχε με τις Peugeot, Citroen, Jeep και DS Automobiles.

Το «παρών» στο περίπτερο της Stellantis έδωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε μαζί με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, Κάρλος Ταβάρες ότι τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Μιλούζ, επί γαλλικού εδάφους.

Κάρλος Ταβάρες - Εμανουέλ Μακρόν (Πηγή: Stellantis)

Πρόκειται για τα e-308, e-308 station wagon και e-408, τα οποία θα εξασφαλίσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια. «Επιλέγοντας το εργοστάσιο της Μιλούζ, η Stellantis επιβεβαιώνει ότι εξασφαλίζει το μέλλον των βιομηχανικών μονάδων της Γαλλίας και στην εποχή μετά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η δέσμευσή μας να καταστούμε ανθρακικά ουδέτεροι το 2028, πριν τους ανταγωνιστές μας, ωφελεί τη Γαλλία», δήλωσε ο Ταβάρες. Έως το 2024 θα κατασκευάζονται στη Γαλλία συνολικά 12 ηλεκτρικά μοντέλα σε 5 εργοστάσια, με ετήσια παραγωγής 1 εκατ. οχημάτων.

Από την πλευρά του ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι το στρατηγικό πλάνο France 2030 προβλέπει τη δημιουργία 100% ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με ετήσια παραγωγή 2 εκατ. οχημάτων στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider