Hyundai: Μερίδιο-ρεκόρ στην αγορά της Ευρώπης

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hyundai: Μερίδιο-ρεκόρ στην αγορά της Ευρώπης
(Πηγή: Hyundai)
Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε 263.005 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Με αιχμή του δόρατος τα SUV Tucson και Kona, η Hyundai Motor καταγράφει ανοδική πορεία στην Ευρώπη, παρά τα εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα. Όπως ανακοίνωσε η κορεάτικη εταιρεία, σημείωσε μερίδιο-ρεκόρ 4,7% στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η επίδοση αυτή είναι μεγαλύτερη κατά μία μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της EFTA (Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) αλλά και την Μ. Βρετανία, η Hyundai πούλησε 263.005 αυτοκίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 8,2% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, η Hyundai απέσπασε μερίδιο 7,4% στην Ισπανία, 5,1% στην Μ. Βρετανία, 4,2% στη Γαλλία και 3,9% στη Γερμανία. Στην Ελλάδα, η Hyundai έχει μερίδιο 9,5% κατά το πρώτο μισό του έτους, όντας στη δεύτερη θέση.

Πάνω από το 1/3 των πωλήσεων της Hyundai στην Ευρώπη αφορά εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, ενώ το 16% είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider