Αγορά αυτοκινήτου: Έλαμψε η Stellantis τον Μάιο

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγορά αυτοκινήτου: Έλαμψε η Stellantis τον Μάιο
Οι Peugeot, Opel και Citroen ξεχώρισαν στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων τον Μάιο στην Ελλάδα

Οι μάρκες της Stellantis, της νέας οντότητας που προέκυψε μετά τη συγχώνευση των Ομίλων PSA (Peugeot, Citroen, Opel) και FCA (Fiat, Chrysler, Jeep, κ.α.), διέπρεψαν στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών οχημάτων στην Ελλάδα για τον μήνα Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, το πιο δημοφιλές μοντέλο στη χώρα μας τον μήνα που πέρασε ήταν το Peugeot 208 με 479 ταξινομήσεις και το ακολούθησαν στη 2η θέση το Opel Corsa με 431 ταξινομήσεις και το Citroen C3 με 368. Αθροιστικά τα τρία πρώτα μοντέλα απέσπασαν σχεδόν το 1/4 της αγοράς (ποσοστό 24,4%).

Τα τρία αυτά μοντέλα «εκθρόνισαν» το Toyota Yaris, που πλέον βρέθηκε στην 4η θέση του πίνακα με 358 ταξινομήσεις. Στο διάστημα του 5μήνου ωστόσο (Ιανουάριος-Μάιος) το σουπερμίνι της Toyota παραμένει στην πρώτη θέση με 2.495 μονάδες, αντί 2.044 του Peugeot 208 που βρίσκεται στη 2η θέση, με το Opel Corsa να ακολουθεί.

Στο δεύτερο δημοφιλέστερο segment της ελληνικής αγοράς, που είναι το Segment C, δηλαδή τα μικρομεσαία μοντέλα, το Toyota CH-R διατηρεί την πρωτιά με 279 ταξινομήσεις τον Μάιο και 1.232 το 5μηνο, με τη Mercedes A-Class να κάνει εντυπωσιακή πορεία στη 2η θέση και το Peugeot 3008 να ακολουθεί στην 3η.

Στην κατηγορία των SUV, που αποτελεί σχεδόν το 50% της αγοράς, το Peugeot 2008 διατηρεί την πρωτιά τόσο στις ταξινομήσεις του Μαΐου όσο και συνολικά του 5μήνου. Από κοντά ακολουθεί το Toyota CH-R και λίγο πιο κάτω βρίσκουμε τα Kia Stonic και Peugeot 3008.

Στην κατηγορία των επαναφορτιζόμενων οχημάτων, που περιλαμβάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά αλλά και τα plug-in υβριδικά, στην πρώτη θέση συναντάμε το Volvo XC40 PHEV, ενώ λίγο πιο πίσω ακολουθεί το Tesla Model 3. Οι ταξινομήσεις της Tesla ωστόσο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό στις παραδόσεις από το εργοστάσιο, που στην Ελλάδα γίνονται κάθε 3μηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider