Οι 7 διεκδικητές του τίτλου για το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 7 διεκδικητές του τίτλου για το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»
Το Μάρτιο του 2021, οι δεκάδες ειδικοί δημοσιογράφοι και εκλέκτορες του θεσμού Car Of The Year (COTY), θα ανακοινώσουν το καλύτερο αυτοκίνητο για την Ευρώπη.

Ο τίτλος του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς είναι πάρα πολύ σημαντικός για ένα αυτοκίνητο και για άλλο ένα έτος, η διαδικασία θα γίνει κανονικά. Ο νικητής πέρυσι ήταν το Peugeot 208 και για να λάβει συμμετοχή ένα μοντέλο θα πρέπει να έχει παρουσιαστεί μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, να είναι νέα γενιά και όχι ένα facelift, να διατίθεται το λιγότερο σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και να παράγεται ετήσια τουλάχιστον σε 5.000 μονάδες.

Οι εκλέκτορες φυσικά αξιολογούν το κάθε μοντέλο με βάση τη δική τους κρίση και με το πόσο καλά ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέσου αγοραστή. Προέρχονται από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και το αυτοκίνητο που θα πάρει τους περισσότερους βαθμούς, βγαίνει νικητής! Για φέτος γνωρίζουμε ήδη τους επτά τελικούς φιναλίστ. Ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, τόσο σε τιμή όσο και σε αμάξωμα και όλα τους είναι ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που θα πρωταγωνιστήσουν τους επόμενους μήνες. Ακολουθούν σε αλφαβητική σειρά.

Citroen C4

insider

Με ιδιαίτερη σχεδίαση, σύγχρονους κινητήρες και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση από το λανσάρισμά του, θα έρθει το Citroen C4 το οποίο θα τονώσει το ενδιαφέρον στη μικρομεσαία κατηγορία. Στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμο εντός του μηνός Ιανουαρίου.

Cupra Formentor

insider

To νέο Cupra Formentor έχει μια τουλάχιστον εντυπωσιακή σχεδίαση, προσφέρει επιδόσεις με κινητήρες έως 310 ίππων και θα προσφέρεται σε μια γκάμα με επτά μοτέρ, συμπεριλαμβανομένων Plug-In υβριδικών εκδόσεων. Ένα μεγάλο βήμα για την Cupra που αναμένεται να εδραιώσει την παρουσία της στα SUV.

Fiat 500

insider

Έχοντας κατακτήσει ήδη πάρα πολλές διακρίσεις, το Fiat 500 στην ηλεκτρική του εκδοχή αναμένεται να έχει μια λαμπρή εμπορική πορεία, με δεδομένη και τη συνολική επιτυχία του αυτοκινήτου.

Land Rover Defender

insider

Το Land Rover Defender εξελίχθηκε και πέρασε στη νέα εποχή. Η σύγχρονη έκδοσή του διατηρεί τον απόλυτα σκληροτράχηλο χαρακτήρα του προηγούμενου, μόνο που τεχνολογικά έχει «ξεφύγει». Φυσικά πρόκειται για ένα ακριβό αυτοκίνητο, ωστόσο αξίζει απόλυτα να βρίσκεται στους επτά φιναλίστ του θεσμού.

Skoda Octavia

insider

H Skoda Octavia με όπλα της την ποιότητα, τους χώρους και τους εξελιγμένους κινητήρες πάντα ανήκει στις κορυφαίες επιλογές ενός οικογενειάρχη και στην τελευταία έκδοσή της διατηρεί ακριβώς την ίδια ταυτότητα.

Toyota Yaris

insider

Το πιο ενδιαφέρον Yaris όλων των εποχών εκτός από την παραδοσιακή φήμη αξιοπιστίας που συνοδεύει όλα τα Toyota έχει την απαιτούμενη τεχνολογία, την όμορφη σχεδίαση και τα μηχανικά σύνολα για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των supermini.

Volkswagen ID.3

insider

To πιο σημαντικό μοντέλο της Volkswagen για τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσε να λείπει από τους επτά φιναλίστ. Είναι ηλεκτρικό, προσφέρει μεγάλη αυτονομία στις εκδόσεις του, έχει φουτουριστική σχεδίαση και εφοδιάζεται με όλες τις τεχνολογίες της Volkswagen σήμερα.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider