Τα 5 «χρυσά» στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και πόσο αμείβονται

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 «χρυσά» στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και πόσο αμείβονται
Οι αμοιβές που κόβουν την ανάσα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στο κόσμο των διευθυνόντων συμβούλων, ειδικά στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι βιομηχανίες αυτοκινήτων είναι πολυεθνικές εταιρείες με τεράστιους τζίρους και τα κορυφαία στελέχη τους αμείβονται, φυσικά, πλουσιοπάροχα. Ένας μάλιστα, έβαλε στην προσωπική του περιουσία το 2019 όχι απλώς δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά κάτι περισσότερο από 2 δις δολάρια.

Ας δούμε όμως τους κυρίους και μια κυρία, που κατέχουν τις πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Πριν δύο χρόνια, οι μέτοχοι της Tesla παραλίγο να εκπαραθυρώσουν τον Έλον Μασκ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla. Δεν το έκαναν, η Tesla ανέκαμψε οικονομικά και για το 2019, ο Μασκ σκέφτηκε να πικάρει τους μετόχους και να κάνει ένα δωράκι περίπου... 2,3 δις στον εαυτό του. Κέρδισε έτσι την πρώτη θέση όχι μόνο του πιο ακριβοπληρωμένου CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά κάθε εταιρείας παγκοσμίως. Άξιος.

Ο Βρετανός CEO της Fiat – Chrysler είναι 55 ετών και έχει περάσει από όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας στην Chrysler, στη Jeep και στη Ram πριν βρεθεί, το 2018, να αντικαθιστά τον άρρωστο τότε και αποβιώσαντα στη συνέχεια Σέρτζιο Μαρκιόνε. Δεν πρέπει να έχει παράπονο πάντως, καθώς αμείβεται με 65.000.000 δολάρια το χρόνο.

Η μόνη κυρία στο top5 των καλύτερα αμειβομένων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει συνδέσει όλη τη ζωή της με την General Motors. Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από 18 ετών, σπούδασε με δική της υποτροφία και πλέον, στα 58 της χρόνια, ανέλαβε τη διοίκησή της. Έχει περάσει από σχεδόν κάθε θέση, χειρωνακτική και διοικητική, για να φτάσει σήμερα να έχει ετήσιο μισθό 21.870.000 δολάρια. Υπόκλιση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford είναι 65 ετών και βρίσκεται στη Ford από το 2013 μόλις, καθώς ασχολήθηκε πολλά χρόνια με άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Ανέλαβε τη σημερινή του θέση το 2017 και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με άλλους Αμερικανούς managers, είναι μάλλον “ριγμένος” στο μισθό. Αμείβεται με μόλις 17.752.000 δολάρια το χρόνο.

Ο μόλις 50 ετών διευθύνοντας σύμβουλος της Daimler και της Mercedes – Benz που ανέλαβε από τον εξαιρετικά πετυχημένο Ντίτερ Τσέτσε είναι σουηδικής καταγωγής και προέρχεται από τα σπλάχνα της εταιρείας. Πριν αναλάβει τα ηνία του μεγάλου γερμανικού ομίλου και το μισθό των 14.000.000 ευρώ ετησίως, ήταν το αφεντικό της AMG.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Νέα μελέτη: Το Χονγκ Κονγκ εκθρόνισε την Ελβετία στη διαχείριση πλούτου

23:46

Ρούμπιο: Δεν θα αφήσουμε κανένα κρούσμα Έμπολα να εισέλθει στις ΗΠΑ

23:34

ΑΑΔΕ: Σύλληψη 2 Ολλανδών για κλοπή απολιθωμάτων από το δάσος της Λέσβου

23:20

Πρώτο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street για το 2026

23:06

Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών για τον προσωπικό βοηθό του

22:52

Safe Bulkers: Από 2 Ιουνίου στο ταμπλό οι 101,8 εκατ. μετοχές - Το χρονοδιάγραμμα

22:38

Ανδρουλάκης: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πρόσωπα πολιτικά αυτόνομα»

22:24

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του διοικητή του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς

22:11

Απώλειες άνω του 5% για το πετρέλαιο μετά τις δηλώσεις Ρούμπιο

22:00

ΑΑΔΕ: Ταχύτερες τελωνειακές διατυπώσεις από 1 Ιουνίου με τα ψηφιακά Δελτία ATA

21:49

Στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών η ΟΝΥΞ Τουριστική

21:36

Πετραλιάς: «Η Ελλάδα επιτυχημένο παράδειγμα δημοσιονομικής πολιτικής»

21:24

Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: Θα ανοίξουν για όλους, δεν θα τα ελέγχει κανείς - Νέα προειδοποίηση στο Ιράν

21:12

Σε χαμηλό δύο μηνών ο χρυσός υπό τον φόβο πληθωρισμού και επιτοκίων

21:00

Αγορές ξεκομμένες από την πραγματική οικονομία: Το ράλι της ΑΙ και οι κίνδυνοι

20:50

Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Γεώργιος Δριτσάκος

20:40

Προαστιακός: Πλήρης αποκατάσταση των καθυστερήσεων στα δρομολόγια στο ύψος Δουκίσσης Πλακεντίας

20:30

Απειλές Γκιουλέρ για Αιγαίο και Κύπρο - Τι απαντούν πηγές ΥΠΕΘΑ

20:20

Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα Έμπολα στο Κονγκό - Πού δίνει προτεραιότητα ο ΠΟΥ;

20:16

Κομισιόν: Νέα πρόταση για κινητές δορυφορικές υπηρεσίες στην ΕΕ

20:08

Μητσοτάκης: Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ κυβέρνησης και ElevenLabs την Πέμπτη

19:56

ΕΛΑΣ: Οι εκπρόσωποι Τύπου του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα

19:53

Ισχνή άνοδος στις ευρωαγορές με «όχημα» την αυτοκινητοβιομηχανία

19:52

Μιχαηλίδου: «Κάνουμε την ψηφιακή γνώση εργαλείο αυτονομίας και ισότιμης πρόσβασης»

19:40

Cenergy Holdings: Αύξηση 81% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

19:33

Νέα απειλή Τραμπ: «Καμία άρση κυρώσεων στο Ιράν - Ή συμφωνία ή θα τελειώσουμε τη δουλειά»

19:24

Παρουσιάστηκε το νέο ψηφιακό πρόσωπο του e-ΕΦΚΑ

19:10

Κυκλοφορία βιβλίου Μιχάλη Σάλλα: «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα …και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»

19:03

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το Πληροφοριακό της Alpha Bank για Alpha Trust

19:01

Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider