Τα 5 «χρυσά» στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και πόσο αμείβονται

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 «χρυσά» στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και πόσο αμείβονται
Οι αμοιβές που κόβουν την ανάσα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στο κόσμο των διευθυνόντων συμβούλων, ειδικά στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι βιομηχανίες αυτοκινήτων είναι πολυεθνικές εταιρείες με τεράστιους τζίρους και τα κορυφαία στελέχη τους αμείβονται, φυσικά, πλουσιοπάροχα. Ένας μάλιστα, έβαλε στην προσωπική του περιουσία το 2019 όχι απλώς δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά κάτι περισσότερο από 2 δις δολάρια.

Ας δούμε όμως τους κυρίους και μια κυρία, που κατέχουν τις πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Πριν δύο χρόνια, οι μέτοχοι της Tesla παραλίγο να εκπαραθυρώσουν τον Έλον Μασκ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla. Δεν το έκαναν, η Tesla ανέκαμψε οικονομικά και για το 2019, ο Μασκ σκέφτηκε να πικάρει τους μετόχους και να κάνει ένα δωράκι περίπου... 2,3 δις στον εαυτό του. Κέρδισε έτσι την πρώτη θέση όχι μόνο του πιο ακριβοπληρωμένου CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά κάθε εταιρείας παγκοσμίως. Άξιος.

Ο Βρετανός CEO της Fiat – Chrysler είναι 55 ετών και έχει περάσει από όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας στην Chrysler, στη Jeep και στη Ram πριν βρεθεί, το 2018, να αντικαθιστά τον άρρωστο τότε και αποβιώσαντα στη συνέχεια Σέρτζιο Μαρκιόνε. Δεν πρέπει να έχει παράπονο πάντως, καθώς αμείβεται με 65.000.000 δολάρια το χρόνο.

Η μόνη κυρία στο top5 των καλύτερα αμειβομένων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει συνδέσει όλη τη ζωή της με την General Motors. Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από 18 ετών, σπούδασε με δική της υποτροφία και πλέον, στα 58 της χρόνια, ανέλαβε τη διοίκησή της. Έχει περάσει από σχεδόν κάθε θέση, χειρωνακτική και διοικητική, για να φτάσει σήμερα να έχει ετήσιο μισθό 21.870.000 δολάρια. Υπόκλιση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford είναι 65 ετών και βρίσκεται στη Ford από το 2013 μόλις, καθώς ασχολήθηκε πολλά χρόνια με άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Ανέλαβε τη σημερινή του θέση το 2017 και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με άλλους Αμερικανούς managers, είναι μάλλον “ριγμένος” στο μισθό. Αμείβεται με μόλις 17.752.000 δολάρια το χρόνο.

Ο μόλις 50 ετών διευθύνοντας σύμβουλος της Daimler και της Mercedes – Benz που ανέλαβε από τον εξαιρετικά πετυχημένο Ντίτερ Τσέτσε είναι σουηδικής καταγωγής και προέρχεται από τα σπλάχνα της εταιρείας. Πριν αναλάβει τα ηνία του μεγάλου γερμανικού ομίλου και το μισθό των 14.000.000 ευρώ ετησίως, ήταν το αφεντικό της AMG.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Κως: Δέμα που περιείχε 1 κιλό και 55 γραμμάρια χασίς εντόπισαν οι αστυνομικοί

23:37

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στα Χανιά

23:15

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας για ναρκωτικά - Κατασχέθηκαν κοκαϊνη και κάνναβη

22:48

Συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

22:18

Χαρακόπουλος: Βαριά η παρακαταθήκη του Γ. Σουφλιά στην υπηρέτηση των Θεσσαλών συμπολιτών

21:47

Δυτική Όχθη: Ένα βρέφος σκοτώθηκε και οι γονείς του τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά κοντά στη Χεβρώνα

21:30

«Μια Γροθιά»: Το ελληνικό hip hop ενώνει τη φωνή του για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

21:18

Η ορεινή Νάξος μετατρέπεται σε εθνικό παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης

20:55

Ουκρανία: Επισκευάστηκε η βλάβη στην γραμμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

20:44

Κατσαφάδος: Η Κρατική Αρωγή εισέρχεται σε μια νέα ψηφιακή εποχή με Τεχνητή Νοημοσύνη

20:35

Βουλευτικές εκλογές την Κυριακή στο Κόσοβο

20:29

Ιταλία: Παρατείνεται μέχρι τις 3 Ιουλίου η μείωση των φόρων στα καύσιμα

20:17

Αλβανία: Νέες διαμαρτυρίες εναντίον του τουριστικού σχεδίου που συνδέεται με τον Τραμπ

20:00

Η σημασία των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και το διακύβευμα για τις αγορές

19:50

Γάζα: Επτά νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις

19:34

ETC: Οι Ευρωπαίοι αποφεύγουν τις διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς

19:21

Μπαρ (Fed): Η χαλάρωση εποπτείας των αμερικανικών τραπεζών αυξάνει τους κινδύνους

19:08

Μερτς: Προειδοποιεί για πολιτικό σεισμό της ακροδεξιάς στις τοπικές εκλογές της Ανατολικής Γερμανίας

18:53

Τη Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά στου Παπάγου

18:35

Ν. Παππάς: Συντεταγμένη πορεία προς την εκλογική ενότητα, την πολιτική συνεργασία ή ατομικές μετακινήσεις;

18:30

Χέγκσεθ: Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την «εισβολή» επικίνδυνων ιδεολογιών

18:22

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε μετασχηματιστές και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό από αιολικά πάρκα και εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ

18:08

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Ενεργειακές προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ε.E.»

18:00

Τι θα επηρεάσει την τιμή του σιταριού φέτος; - Η τουρκική «βόμβα» του δεύτερου εξαμήνου

17:39

Τσουκαλάς: Μόνο το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την πολιτική αλλαγή με σιγουριά, ασφάλεια και προοπτική

17:22

Airbus: Κοντά σε deal με την SAS για την πώληση αεροσκαφών ευρείας ατράκτου

17:16

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε πολεοδομικές υπηρεσίες της Αττικής - Έξι συλλήψεις

16:58

Ρωσία: Μεγάλη ουκρανική επίθεση με δεκάδες drones στην Αγία Πετρούπολη

16:41

Βραζιλία: Η Azul περικόπτει πτητικό έργο λόγω του κόστους των καυσίμων

16:18

Κοντογεώργης: Με δουλειά, σταθερότητα και προοπτική πορευόμαστε στις εκλογές το 2027


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider