Τα 5 «χρυσά» στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και πόσο αμείβονται

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 «χρυσά» στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και πόσο αμείβονται
Οι αμοιβές που κόβουν την ανάσα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στο κόσμο των διευθυνόντων συμβούλων, ειδικά στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι βιομηχανίες αυτοκινήτων είναι πολυεθνικές εταιρείες με τεράστιους τζίρους και τα κορυφαία στελέχη τους αμείβονται, φυσικά, πλουσιοπάροχα. Ένας μάλιστα, έβαλε στην προσωπική του περιουσία το 2019 όχι απλώς δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά κάτι περισσότερο από 2 δις δολάρια.

Ας δούμε όμως τους κυρίους και μια κυρία, που κατέχουν τις πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Πριν δύο χρόνια, οι μέτοχοι της Tesla παραλίγο να εκπαραθυρώσουν τον Έλον Μασκ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla. Δεν το έκαναν, η Tesla ανέκαμψε οικονομικά και για το 2019, ο Μασκ σκέφτηκε να πικάρει τους μετόχους και να κάνει ένα δωράκι περίπου... 2,3 δις στον εαυτό του. Κέρδισε έτσι την πρώτη θέση όχι μόνο του πιο ακριβοπληρωμένου CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά κάθε εταιρείας παγκοσμίως. Άξιος.

Ο Βρετανός CEO της Fiat – Chrysler είναι 55 ετών και έχει περάσει από όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας στην Chrysler, στη Jeep και στη Ram πριν βρεθεί, το 2018, να αντικαθιστά τον άρρωστο τότε και αποβιώσαντα στη συνέχεια Σέρτζιο Μαρκιόνε. Δεν πρέπει να έχει παράπονο πάντως, καθώς αμείβεται με 65.000.000 δολάρια το χρόνο.

Η μόνη κυρία στο top5 των καλύτερα αμειβομένων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει συνδέσει όλη τη ζωή της με την General Motors. Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από 18 ετών, σπούδασε με δική της υποτροφία και πλέον, στα 58 της χρόνια, ανέλαβε τη διοίκησή της. Έχει περάσει από σχεδόν κάθε θέση, χειρωνακτική και διοικητική, για να φτάσει σήμερα να έχει ετήσιο μισθό 21.870.000 δολάρια. Υπόκλιση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford είναι 65 ετών και βρίσκεται στη Ford από το 2013 μόλις, καθώς ασχολήθηκε πολλά χρόνια με άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Ανέλαβε τη σημερινή του θέση το 2017 και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με άλλους Αμερικανούς managers, είναι μάλλον “ριγμένος” στο μισθό. Αμείβεται με μόλις 17.752.000 δολάρια το χρόνο.

Ο μόλις 50 ετών διευθύνοντας σύμβουλος της Daimler και της Mercedes – Benz που ανέλαβε από τον εξαιρετικά πετυχημένο Ντίτερ Τσέτσε είναι σουηδικής καταγωγής και προέρχεται από τα σπλάχνα της εταιρείας. Πριν αναλάβει τα ηνία του μεγάλου γερμανικού ομίλου και το μισθό των 14.000.000 ευρώ ετησίως, ήταν το αφεντικό της AMG.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:15

Πιερρακάκης: Η ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης απαιτεί ισχυρές επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο

19:07

Στουρνάρας: Η Μέση Ανατολή μπορεί να ξαναφέρει στασιμοπληθωριστικές πιέσεις

18:45

EE: Ζήτησε να επισκεφθεί την Ουκρανία για να επιθεωρήσει τον αγωγό Druzhba

18:38

ΔΟΕ: «Η μεγαλύτερη διαταραχή εφοδιασμού πετρελαίου στην ιστορία»

18:31

Eurobank: Η οικονομία ανέκτησε το 48,7% των απωλειών της κρίσης χρέους - Οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης το 2025

18:30

Ουκρανία: Ανοίγει στους συμμάχους την πρόσβαση στα δεδομένα του πεδίου της μάχης στα μοντέλα AI

18:22

Νέο κύμα αεροπορικών βομβαρδισμών στο κέντρο της Βηρυτού

18:20

Παπασταύρου σε Φάμελλο: Ρεσιτάλ ανακρίβειας και καιροσκοπισμός από ΣΥΡΙΖΑ

18:13

Δικαιώθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι συνταξιούχοι και παράλληλα εργαζόμενοι

18:06

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλοιός πιέσεων στις τράπεζες - Στο «κόκκινο» το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό

18:04

MIG: Αύξηση 82,4% στα EBITDA το 2025 - Στα 14,8 εκατ. τα συνολικά έσοδα

17:51

Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται να κρατήσουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

17:45

ΚΕΦΙΜ: Θετική η δήλωση Μητσοτάκη για την αξιοποίηση των Μικρών Αρθρωτών Πυρηνικών Αντιδραστήρων

17:42

Αμερικανός Υπ. Ενέργειας: Μόνο «μερικές εβδομάδες θα διαρκέσει η αναστάτωση στις αγορές λόγω του πολέμου»

17:31

Τσιάρας: Στόχος επενδύσεις άνω των 3 δισ. στον πρωτογενή τομέα - Από τα σημαντικότερα εργαλεία το ΕΣΠΑ

17:23

Γερμανία: Σε ύψος ρεκόρ οι εξαγωγές όπλων

17:21

Φωτιά στο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford - Δύο τραυματίες

17:16

«Μπροστά για την Παιδεία»: Η Eurobank βράβευσε τους «Πρώτους των Πρώτων» παρουσία του ΠτΔ

17:07

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα αντιβιοτικού φαρμάκου

17:00

Πόλεμος στο Ιράν: Ο Θουκυδίδης, ο Τραμπ και οι προσδοκίες των αγορών για το τέλος της σύγκρουσης

16:59

Λίβανος: Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της κεντρικής Βηρυτού να εκκενώσουν την περιοχή

16:54

Ρωσία: Καταδικάζει τις δηλώσεις Τραμπ περί «κατάληψης» της Κούβας

16:50

Δένδιας: Η άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας στο αίτημα της Βουλγαρίας ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα

16:44

Μητσοτάκης: «Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Τι είπε για πρόωρες εκλογές, ανασχηματισμό

16:34

Υπ. Ανάπτυξης: Συνάντηση για την ασφάλεια και το κανονιστικό πλαίσιο στα πάρκα αναψυχής

16:30

Air France και KLM αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων για διηπειρωτικές πτήσεις

16:19

ΗΠΑ: Οριακή μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

16:16

Όμιλος LEGO: Αποτελέσματα-ρεκόρ και αύξηση μεριδίου αγοράς το 2025

16:13

ΕΤΕ: Σε υψηλό 16 ετών οι επενδύσεις το 2025, θετική έκπληξη οι εξαγωγές - Σχόλιο για Μ. Ανατολή

16:08

Τζιτζικώστας: «Απόλυτη προτεραιότητα» η ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider