Τα 5 «χρυσά» στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και πόσο αμείβονται

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 «χρυσά» στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και πόσο αμείβονται
Οι αμοιβές που κόβουν την ανάσα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στο κόσμο των διευθυνόντων συμβούλων, ειδικά στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι βιομηχανίες αυτοκινήτων είναι πολυεθνικές εταιρείες με τεράστιους τζίρους και τα κορυφαία στελέχη τους αμείβονται, φυσικά, πλουσιοπάροχα. Ένας μάλιστα, έβαλε στην προσωπική του περιουσία το 2019 όχι απλώς δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά κάτι περισσότερο από 2 δις δολάρια.

Ας δούμε όμως τους κυρίους και μια κυρία, που κατέχουν τις πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Πριν δύο χρόνια, οι μέτοχοι της Tesla παραλίγο να εκπαραθυρώσουν τον Έλον Μασκ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla. Δεν το έκαναν, η Tesla ανέκαμψε οικονομικά και για το 2019, ο Μασκ σκέφτηκε να πικάρει τους μετόχους και να κάνει ένα δωράκι περίπου... 2,3 δις στον εαυτό του. Κέρδισε έτσι την πρώτη θέση όχι μόνο του πιο ακριβοπληρωμένου CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά κάθε εταιρείας παγκοσμίως. Άξιος.

Ο Βρετανός CEO της Fiat – Chrysler είναι 55 ετών και έχει περάσει από όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας στην Chrysler, στη Jeep και στη Ram πριν βρεθεί, το 2018, να αντικαθιστά τον άρρωστο τότε και αποβιώσαντα στη συνέχεια Σέρτζιο Μαρκιόνε. Δεν πρέπει να έχει παράπονο πάντως, καθώς αμείβεται με 65.000.000 δολάρια το χρόνο.

Η μόνη κυρία στο top5 των καλύτερα αμειβομένων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει συνδέσει όλη τη ζωή της με την General Motors. Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από 18 ετών, σπούδασε με δική της υποτροφία και πλέον, στα 58 της χρόνια, ανέλαβε τη διοίκησή της. Έχει περάσει από σχεδόν κάθε θέση, χειρωνακτική και διοικητική, για να φτάσει σήμερα να έχει ετήσιο μισθό 21.870.000 δολάρια. Υπόκλιση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford είναι 65 ετών και βρίσκεται στη Ford από το 2013 μόλις, καθώς ασχολήθηκε πολλά χρόνια με άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Ανέλαβε τη σημερινή του θέση το 2017 και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με άλλους Αμερικανούς managers, είναι μάλλον “ριγμένος” στο μισθό. Αμείβεται με μόλις 17.752.000 δολάρια το χρόνο.

Ο μόλις 50 ετών διευθύνοντας σύμβουλος της Daimler και της Mercedes – Benz που ανέλαβε από τον εξαιρετικά πετυχημένο Ντίτερ Τσέτσε είναι σουηδικής καταγωγής και προέρχεται από τα σπλάχνα της εταιρείας. Πριν αναλάβει τα ηνία του μεγάλου γερμανικού ομίλου και το μισθό των 14.000.000 ευρώ ετησίως, ήταν το αφεντικό της AMG.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ισπανία: Σχεδόν 1,2 εκατ. αιτήσεις πολιτογράφησης από μετανάστες χωρίς χαρτιά

23:43

Κίεβο: Στους 27 έφτασαν οι νεκροί από τη φονικότερη ρωσική επίθεση της χρονιάς

23:35

Γαλλία: Εξετάζεται η απαγόρευση πώλησης τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2009

23:22

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών-γυναικών

23:14

Wall Street: Ρεκόρ για τον Dow, οι μετοχές τσιπ έριξαν τον Nasdaq

23:00

Η Αγγελική Τριανταφύλλου, νικήτρια του Βραβείου Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026

22:47

Γαλλία: Μάχη με τις φλόγες δίνουν 2.000 πυροσβέστες σε πύρινα μέτωπα στο νότιο τμήμα

22:35

Ήπια άνοδος για το πετρέλαιο με φόντο ανησυχίες για την προσφορά

22:17

Λαγκάρντ: «Η ΕΚΤ έκανε τη σωστή επιλογή με την αύξηση επιτοκίων»

21:56

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

21:42

Κέρδη 2% για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

21:27

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η διαφορά της ΝΔ από Τσίπρα - «Ξεφουσκώνει» το κόμμα Καρυστιανού

21:16

Ζελένσκι: «Αναμένουμε από το ΝΑΤΟ βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα»

21:00

Bloomberg: Ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη θεωρούν αναπόφευκτα τα τέλη στο Ορμούζ

20:56

Η Dimand φέρνει το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στη Θεσσαλονίκη

20:46

Παράνομη την απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας: Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τα σωματεία - Ακυρώσεις δρομολογίων

20:26

Περίπου 13.800 ογκολογικοί ασθενείς ετησίως στην Ελλάδα έχουν ανάγκη από μη αποζημιούμενους βιοδείκτες

20:15

Ξεκινούν οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών προς τον ΕΦΚΑ σε 72 δόσεις - Χρήσιμος οδηγός

20:05

Αντιπυρική περίοδος: 245 Ευρωπαίοι Πυροσβέστες φέτος στην Ελλάδα

19:54

Το σχέδιο που μπορεί να αλλάξει τον καπιταλισμό της τεχνητής νοημοσύνης

19:36

Αποπνικτική ζέστη πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ - Θερμοκρασίες έως 46°C

19:25

Ξενοδόχοι Σαντορίνης: Διαμαρτυρία κατά Trivago για παραπλανητικό βίντεο

19:14

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600, ενδοσυνεδριακό ρεκόρ ο DAX

19:04

ΕΦΚΑ: Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες από 7 έως και 13 Ιουλίου

18:37

Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 85 τραυματίες από τη μαζική επίθεση στο Κίεβο

18:35

Φάις Συμμετοχών: Μέρισμα 0,155 ευρώ ανά μετοχή και ΑΜΚ έως 3,54 εκατ. ευρώ με δυνατότητα επανεπένδυσης

18:21

Οπαδική βία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Δέκα συλλήψεις για ναρκωτικά, εκβιασμούς και εμπρησμούς

18:17

Attica Πολυκαταστήματα: Υποχώρησε στο 70,08% το ποσοστό της Ideal Holdings

18:00

Σε νέα υψηλά 17 ετών το Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:00

Πολυκατοικίες: Έρχονται ουσιαστικές αλλαγές σε κοινόχρηστα και αποφάσεις συνιδιοκτητών


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider