Oι 10 «σταρ» της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Πέτρος Πιτσίνης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Oι 10 «σταρ» της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης
Το insider ξεχώρισε 10 λαμπερά νέα μοντέλα, τα οποία πρωταγωνιστούν στην εφετινή Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί να απουσιάζουν από την εφετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ΙΑΑ μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο γαλλικός όμιλος PSA, η Toyota, η Nissan, η Renault, η Volvo, η Mazda και η Mitsubishi, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για την αυτοκίνηση παγκοσμίως.

Οι πύλες της ΙΑΑ 2019 ανοίγουν για το κοινό στις 12 Σεπτεμβρίου και η αυλαία πέφτει την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες με την τιμή του εισιτηρίου να ανέρχεται σε 15 ευρώ μέσα στην εβδομάδα και 17 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Η εφετινή έκθεση δίνει δύο ξεκάθαρα στίγματα, καθώς στο επίκεντρό της βρίσκονται τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και τα SUV, ωστόσο υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα αυτοκίνητα σε όλες τις γνωστές κατηγορίες, από μίνι πόλης έως πανίσχυρες βολίδες με τέσσερις τροχούς.

Το insider ξεχώρισε 10 τέτοια μοντέλα, που θα πρωταγωνιστήσουν στην εφετινή ΙΑΑ της Φρανκφούρτης και σας τα παρουσιάζει.

Το ID.3 φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο του VW Golf στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ενώ θα κυκλοφορήσει έως τα τέλη της χρονιάς με διάφορα «πακέτα» μπαταριών και αυτονομίες μεταξύ 330 και 550 χιλιομέτρων.

To Citigo e iV αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Skoda. Το δημοφιλές μίνι αποδίδει στην ηλεκτρική εκδοχή του 83 ίππους και προσφέρει 265 χιλιόμετρα αυτονομία.

Διπλή πρεμιέρα για το νέο Corsa, καθώς παρουσιάζεται στη Φρανκφούρτη ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-Corsa, αλλά και με εκδόσεις βενζίνης 75, 100 και 130 ίππων και πετρελαίου με 100 άλογα.

Η Mini παρουσιάζει στη Φρανκφούρτη το ηλεκτροκίνητο Cooper SE Electric. Το πράσινο μοντέλο της εταιρείας διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων και προσφέρει έως 270 χιλιόμετρα αυτονομία.

Η νέα GLE Coupe θα κυκλοφορήσει έως τα τέλη της χρονιάς και διαθέτει ανασχεδιασμένο design και κόκπιτ, ενώ θα εφοδιάζεται με πολυάριθμα συστήματα προηγμένης τεχνολογίας.

Ο μαθουσάλας όλων των οχημάτων εκτός δρόμου επανέρχεται με ένα αμάξωμα, που διατηρεί μεν τις τετραγωνισμένες γραμμές του παρελθόντος, αλλά έχοντας μετεξελιχθεί συνολικά σε ένα σύγχρονο SUV.

Το κομψό SUV με τις καμπύλες γραμμές θα κυκλοφορήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου σε τιμές μεταξύ 22.000 και 24.000 ευρώ και θα προσφέρει μεταξύ άλλων κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Στις αρχές του 2020 αναμένεται το Hyundai i10 τρίτης γενιάς, που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, ενώ διαφοροποιείται οπτικά και τεχνολογικά από το προηγούμενο.

Το μικρό SUV βασίζεται στο νέο Ford Fiesta, ξεχωρίζει με τις μοντέρνες γραμμές και την πρακτικότητά του, ενώ θα εφοδιάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία. Το Puma αναμένεται στα τέλη του 2019 με τιμές εκκίνησης αρκετά κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Πρόκειται ουσιαστικά για το Audi Q3 Coupe, το οποίο βασίζεται στα μηχανικά μέρη και στο πάτωμα του νέου Q3, ενώ υπηρετεί τη νέα μόδα των SUV με αμάξωμα σχήματος Coupe.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:31

Η Renault θα απολύσει ως και 2.400 μηχανικούς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

21:20

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα επισκεφθεί την Κίνα τον Μάιο μαζί με τον γιο του Έρικ

21:09

Γκρίφιν της Citadel: Αναπόφευκτη η παγκόσμια ύφεση με κλειστό Ορμούζ για καιρό

20:51

Ινδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό

20:34

«Πόλεμος» και πολυτελή ακίνητα: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν το Ντουμπάι και στρέφονται στην Ευρώπη

20:23

Κούβα: Το νέο Ιράν; - Ενεργειακή ασφυξία και το αφήγημα της «επόμενης μέρας»

20:20

Πιερρακάκης από Ουάσιγκτον: Κρίσιμοι παράγοντες για την ευρωπαϊκή οικονομία, η διάρκεια και η ένταση της ενεργειακής κρίσης

20:08

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι οι διακοπές του mobile internet είναι προσωρινές

19:58

Ευρωαγορές: Οι ελπίδες για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μέση Ανατολή έσωσαν τα κέρδη

19:51

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή υπηρεσιών Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας και ασφαλιστικής ικανότητας

19:45

Τουρκία: Νέα έρευνα κατά του δημάρχου Άγκυρας για κατάχρηση δημοτικών πόρων

19:29

Ρούμπιο: «Ιστορική ευκαιρία» οι πρώτες απευθείας συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου

19:21

Λαζαρίδης: Πολυεπίπεδη παρέμβαση για τον αφθώδη πυρετό και στήριξη κτηνοτρόφων

19:11

Τραμπ: «Οι συνομιλίες με το Ιράν μπορεί να επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες»

19:11

Credia Bank: Στο 40,73% και 29,36% τα ποσοστά Thrivest και Υπερταμείου μετά την ΑΜΚ

19:03

Η Disney ανακοίνωσε επίσημα την περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας

18:50

ΗΠΑ: Ο Μπέσεντ αμφισβητεί τις προβλέψεις ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη

18:47

Βρετανία - Γαλλία: Οι συνομιλίες για το Ορμούζ θα επικεντρωθούν σε πιθανές κυρώσεις στο Ιράν

18:31

Η χειρότερη περίοδος από τον Β' ΠΠ: Η Κάγια Κάλας καταδικάζει την κατάρρευση του διεθνούς δικαίου

18:28

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών - Κορίνθου

18:22

Αύριο η υπογραφή της σύμβασης για την ερευνητική γεώτρηση στο Block 2 στο Ιόνιο

18:21

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλμα τζίρου και... αισιοδοξίας

18:14

Γερμανία και Ουκρανία αποφάσισαν εμβάθυνση της στρατιωτικής τους συνεργασίας

18:13

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 22 Απριλίου η καταβολή των τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών

18:05

Κατέβασε απότομα στροφές η «μηχανή» εξαγωγών της Κίνας

18:04

Επιβεβαιώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Μακρόν στην Ελλάδα

18:04

Δεκαεπτά χώρες καλούν το Ισραήλ και τον Λίβανο να «αδράξουν την ευκαιρία» των ειρηνευτικών συνομιλιών

17:59

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Η φύλαξη των συνόρων γίνεται με πλήρη σεβασμό στο διεθνές και ενωσιακό δίκαιο»

17:50

Eurobank: Έκδοση ομολογιών senior preferred ύψους 400 εκατ. ευρώ

17:43

Johnson & Johnson: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider