Oι 10 «σταρ» της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Πέτρος Πιτσίνης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Oι 10 «σταρ» της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης
Το insider ξεχώρισε 10 λαμπερά νέα μοντέλα, τα οποία πρωταγωνιστούν στην εφετινή Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί να απουσιάζουν από την εφετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ΙΑΑ μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο γαλλικός όμιλος PSA, η Toyota, η Nissan, η Renault, η Volvo, η Mazda και η Mitsubishi, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για την αυτοκίνηση παγκοσμίως.

Οι πύλες της ΙΑΑ 2019 ανοίγουν για το κοινό στις 12 Σεπτεμβρίου και η αυλαία πέφτει την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες με την τιμή του εισιτηρίου να ανέρχεται σε 15 ευρώ μέσα στην εβδομάδα και 17 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Η εφετινή έκθεση δίνει δύο ξεκάθαρα στίγματα, καθώς στο επίκεντρό της βρίσκονται τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και τα SUV, ωστόσο υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα αυτοκίνητα σε όλες τις γνωστές κατηγορίες, από μίνι πόλης έως πανίσχυρες βολίδες με τέσσερις τροχούς.

Το insider ξεχώρισε 10 τέτοια μοντέλα, που θα πρωταγωνιστήσουν στην εφετινή ΙΑΑ της Φρανκφούρτης και σας τα παρουσιάζει.

Το ID.3 φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο του VW Golf στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ενώ θα κυκλοφορήσει έως τα τέλη της χρονιάς με διάφορα «πακέτα» μπαταριών και αυτονομίες μεταξύ 330 και 550 χιλιομέτρων.

To Citigo e iV αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Skoda. Το δημοφιλές μίνι αποδίδει στην ηλεκτρική εκδοχή του 83 ίππους και προσφέρει 265 χιλιόμετρα αυτονομία.

Διπλή πρεμιέρα για το νέο Corsa, καθώς παρουσιάζεται στη Φρανκφούρτη ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-Corsa, αλλά και με εκδόσεις βενζίνης 75, 100 και 130 ίππων και πετρελαίου με 100 άλογα.

Η Mini παρουσιάζει στη Φρανκφούρτη το ηλεκτροκίνητο Cooper SE Electric. Το πράσινο μοντέλο της εταιρείας διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων και προσφέρει έως 270 χιλιόμετρα αυτονομία.

Η νέα GLE Coupe θα κυκλοφορήσει έως τα τέλη της χρονιάς και διαθέτει ανασχεδιασμένο design και κόκπιτ, ενώ θα εφοδιάζεται με πολυάριθμα συστήματα προηγμένης τεχνολογίας.

Ο μαθουσάλας όλων των οχημάτων εκτός δρόμου επανέρχεται με ένα αμάξωμα, που διατηρεί μεν τις τετραγωνισμένες γραμμές του παρελθόντος, αλλά έχοντας μετεξελιχθεί συνολικά σε ένα σύγχρονο SUV.

Το κομψό SUV με τις καμπύλες γραμμές θα κυκλοφορήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου σε τιμές μεταξύ 22.000 και 24.000 ευρώ και θα προσφέρει μεταξύ άλλων κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Στις αρχές του 2020 αναμένεται το Hyundai i10 τρίτης γενιάς, που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, ενώ διαφοροποιείται οπτικά και τεχνολογικά από το προηγούμενο.

Το μικρό SUV βασίζεται στο νέο Ford Fiesta, ξεχωρίζει με τις μοντέρνες γραμμές και την πρακτικότητά του, ενώ θα εφοδιάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία. Το Puma αναμένεται στα τέλη του 2019 με τιμές εκκίνησης αρκετά κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Πρόκειται ουσιαστικά για το Audi Q3 Coupe, το οποίο βασίζεται στα μηχανικά μέρη και στο πάτωμα του νέου Q3, ενώ υπηρετεί τη νέα μόδα των SUV με αμάξωμα σχήματος Coupe.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:39

Ουκρανία: Τσέχοι συγκέντρωσαν μέσω εράνου πάνω από 6 εκατ. δολ. για την αγορά γεννητριών

15:31

Χαλικιά (ΟΠΕΚΕΠΕ): Διαχρονικό και συστημικό το πρόβλημα - Δεν υπήρξε διοίκηση απατεώνων

15:28

Ψήφος εμπιστοσύνης από Nvidia στη CoreWeave - Νέα επένδυση 2 δισ. δολαρίων

15:21

ΕΣΠ: Αποτίμηση επιπτώσεων πριν οποιαδήποτε ρύθμιση για τα ωράρια τροφοδοσίας

15:14

Ιράν: Σχεδόν «6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι» - Ερευνώνται χιλιάδες άλλες περιπτώσεις

15:02

Γερογιάννης: Η Aegean θα συνεχίσει να συνοδεύει τη νέα γενιά στα ταξίδια της γνώσης και της ζωής

14:58

Δυτ. Βαλκάνια: Μπλόκα φορτηγών στα σύνορα τεσσάρων χωρών - «Φωνές» για το νέο σύστημα εισόδου στην ΕΕ

14:44

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Στο επίκεντρο η στήριξη των ΜμΕ για το 2026

14:24

Optima: Θετικές προοπτικές και το 2026 στο ΧΑ – Πέντε top picks με περιθώριο ανόδου έως 48%

14:22

Αέριο: Πρακτικά μηδενική συμμετοχή για τον Κάθετο Διάδρομο

14:15

ΝΔ: Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του κόμματος μέχρι την Τετάρτη λόγω της τραγωδίας στα Τρίκαλα

14:11

Τσίπρας για το εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα: Θεμελιώδες δικαίωμα η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

14:07

Σπάνιες γαίες: Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G7 την Τρίτη

14:06

Σε χαμηλό 4 μηνών το δολάριο

13:51

NBG Securities: Αυξάνει τιμές-στόχους για τις τράπεζες, top-pick η Τρ. Πειραιώς

13:50

Παπαθανάσης: Έγκριση Περιφερειακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης Κεντρ. Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Β. Αιγαίου

13:42

Βιολάντα: Η τρικαλινή μπισκοτοποιία που στιγματίστηκε από μια τραγωδία

13:41

Άσκηση Ετοιμότητας την Τρίτη στον ΔΑΑ - Δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του αεροδρομίου

13:37

Adidas και ΕΠΟ ανακοινώνουν συνεργασία έως το 2030

13:27

Η Tetra Pak επενδύει 60 εκατ. ευρώ σε νέα πιλοτική μονάδα για ασηπτικές συσκευασίες

13:27

Μετά τη Mercosur, στόχος το megadeal με την Ινδία

13:22

Γροιλανδία: Τι τρώνε, τι καλλιεργούν; Τους ευνοεί η κλιματική αλλαγή;

13:22

Σπάνιες γαίες: Άλμα 15% της USA Rare Earth στον απόηχο της επένδυσης 1,6 δισ. δολ. της κυβέρνησης Τραμπ

13:20

Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV στην Ελλάδα: Πρόοδος αλλά και σημαντικές ανισότητες

13:12

Το ρίσκο για τις τράπεζες είναι το... «overweight»

12:57

Ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης

12:52

Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας συνεδριακής βιομηχανίας

12:49

Χειμερινές εκπτώσεις που δεν περιμένεις στο Skroutz

12:48

Σε δύο δόσεις οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Οι ημέρες πληρωμών

12:45

Κίνα: Η συμφωνία με τον Καναδά δεν έχει στόχο κανένα τρίτο μέρος

gazzetta
gazzetta reader insider insider