«Μάχη» χωρίς στηρίγματα δίνουν οι τράπεζες - Χάθηκαν και οι 250 μονάδες

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» χωρίς στηρίγματα δίνουν οι τράπεζες - Χάθηκαν και οι 250 μονάδες
Χάθηκαν οι κρίσιμες ζώνες στήριξης στις τράπεζες, ενώ η αρχική αντίδραση στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης «σβήστηκε» πλήρως. Χωρίς αντιστάσεις οι τράπεζες σε ελεύθερη πτώση.

«Μάχη» για να ανακτήσουν κρίσιμες ζώνες στήριξης δίνουν οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο, με την αρχική αντίδραση που προήλθε από την Τράπεζα Πειραιώς να εξασθενεί.

Ειδικότερα, στο χθεσινό sell off που καταγράφηκε στον τραπεζικό κλάδο, χάθηκαν πολύτιμες ζώνες στήριξης για τις τράπεζες με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να φτάνει σε limit down, κλείνοντας στο -24,26%. Θεωρητικά με το επόμενο διάστημα να αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της τράπεζας, δεν εντοπίζεται κάποια στήριξη με την αρχική της αντίδραση στο άνοιγμα της συνεδρίασης (+7,8%) να εξανεμίζεται πλήρως περνώντας σε αρνητικό έδαφος (-0,28%) από κινήσεις stop loss, πιάνοντας το νήμα από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα η ζώνη στήριξης των 0,97 - 0,96 ευρώ χάθηκε τη Δευτέρα, με τη μετοχή να δίνει μάχη για να την ανακτήσει, καταγράφοντας ωστόσο απώλειες 0,11% και την Τρίτη. Η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται πέριξ του 1 ευρώ, ενώ αν κινηθεί χαμηλότερα των 0,90 ευρώ θα υπάρξει σημαντικό κλείσιμο σε θέσεις long. Η μετοχή λίγο μετά τις 15:00 διαπραγματεύεται στα 0,9488 ευρώ με πτώση 0,72%

Σε χαμηλά διαπραγματεύεται και η μετοχή της Eurobank που έχασε και αυτή την κρίσιμη ζώνη στήριξης των 0,30 ευρώ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα «μάχη» χαμηλότερα από τα 0,30 ευρώ, πέριξ των 0,29 ευρώ. Tην Τρίτη σημειώνονται νέες πιέσεις με τη μετοχή να υποχωρεί κατά 0,46% στα 0,3010 ευρώ.

Αναιμική είναι και η αντίδραση στην μετοχή της Alpha Bank, καθώς δεν εντοπίζονται ουσιώδη στηρίγματα, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται χαμηλότερα από τα 0,47 ευρώ. Η πρώτη αντίσταση -αν και εφόσον υπάρξει αντίδραση- εντοπίζεται στα 0,51 ευρώ, με την μετοχή να καταγράφει νέα πτώση 1,50% στα 0,459 ευρώ.

Από τις αρχές του έτους οι τράπεζες έχουν βρεθεί στο «στόχαστρο» των πωλητών, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να καταγράφει απώλειες 68,57% της Τράπεζας Πειραιώς 75,25%, της Eurobank 66,4% και της Alpha Bank 75,5%. Παράλληλα στο ίδιο χρονικά διάστημα ο τραπεζικό δείκτης έχει καταγράψει απώλειες της τάξεως του 70,9% στις 254 μονάδες. Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν στο insider.gr πως τεχνικά ο δείκτης είναι για χαμηλότερα με reverse split, ειδικά αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της ΑΜΚ στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τονίζουν πως βγήκαν στην επιφάνεια υποβοσκουσες ανησυχίες που θα πάρουν χρόνο να ξεχαστούν ώστε θα αντιστραφεί το κλίμα.

Την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,47% στις 593 μονάδες. Πτώση 0,59% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.394,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης περνάει και αυτός σε αρνητικό έδαφος στο 1,25% στις 248,63 μονάδες, μετά το κραχ του 8,32% της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider