Κατάρρευση στα χρηματιστήρια της Σαουδικής Αραβίας και του Κόλπου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάρρευση στα χρηματιστήρια της Σαουδικής Αραβίας και του Κόλπου
Τα χρηματιστήρια της Σαουδικής Αραβίας και του Κόλπου καταγράφουν μεγάλη πτώση μετά την αποτυχία της συνόδου κορυφής του ΟΠΕΚ.

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι αγορές στη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες του Κόλπου, κατά την επαναλειτουργία τους σήμερα, αφού ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία στο θέμα της πετρελαϊκής παραγωγής.

Το σαουδαραβικό Χρηματιστήριο, που ήταν ήδη επηρεασμένο από την επιδημία του νέου κοροναϊού, σημείωσε πτώση κατά 6,5%, ενώ οι αγορές υποχώρησαν στο Ντουμπάι κατά 8,5%, καθώς και στο Κουβέιτ και το Αμπού Ντάμπι, όπου σημειώνουν πτώση άνω του 7%.

Μεγάλες περικοπές παραγωγής επιδιώκει ο ΟΠΕΚ

Η πλειονότητα των αναλυτών φαίνεται να αναμένει περικοπή παραγωγής - περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα- ενώ η ηγέτιδα δύναμη του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία θεωρείται ότι πιέζει για ακόμη μεγαλύτερη μείωση προκειμένου να στηρίξει την αγορά.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν δείχνει να συμμερίζεται τη στρατηγική των γενναίοδωρων περικοπών, παρόλο που οι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από 25% από τα τέλη Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider