Πετρέλαιο: Μεγάλες περικοπές παραγωγής επιδιώκει ο ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Μεγάλες περικοπές παραγωγής επιδιώκει ο ΟΠΕΚ
Τις επιπτώσεις του κορωναϊού στο πετρέλαιο προσπαθεί να μετριάσει ο ΟΠΕΚ.

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ αναμένεται να εγκρίνουν μεγάλες περικοπές στην παραγωγή προκειμένου να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις από την πτώση της ζήτηςη λόγω κορωνοϊού, ωστόσο για άλλη μία φορά τον τελευταίο λόγο αναμένεται ότι θα έχει η Ρωσία.

Την Πέμπτη τα μέλη του ΟΠΕΚ συναντώνται στη Βιέννη ενώ θα την Παρασκευή θα ακολουθήσει συνάντηση και με τη Ρωσία.

Η πλειονότητα των αναλυτών φαίνεται να αναμένει περικοπή παραγωγής - περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα- ενώ η ηγέτιδα δύναμη του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία θεωρείται ότι πιέζει για ακόμη μεγαλύτερη μείωση προκειμένου να στηρίξει την αγορά.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν δείχνει να συμμερίζεται τη στρατηγική των γενναίοδωρων περικοπών, παρόλο που οι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από 25% από τα τέλη Ιανουαρίου.

Η συνάντηση των μελών του καρτέλ διεξάγεται σε μια περίοδο όπου οι τιμές του πετρελαίου είναι υπό πίεση από την ασθενέστερη ζήτηση εν μέσω της επιδημίας του κορωναϊού.

Μιλώντας στο Dan Murphy του CNBC πριν από τη συνάντηση, ο ιρανός υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh είπε ότι η ομάδα θα «βρει έναν τρόπο» για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider