«Μικρό καλάθι» κρατάει η Wall Street για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μικρό καλάθι» κρατάει η Wall Street για το Brexit
Διστακτικοί οι επενδυτές την Πέμπτη που περιμένουν το Σάββατο την απόφαση του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Επιφυλακτικότητα επικράτησε στη Wall Street την Πέμπτη, μετά την συμφωνία για το Brexit που θα πρέπει να περάσει και από το Βρετανικό Κοινοβούλιο ώστε να οριστικοποιηθεί.

Τα βασικά βήματα έγιναν την Πέμπτη με τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες να ανάβουν το «πράσινο φως» για την συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι 27 ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν τα θεσμικά όργανα να «λάβουν τα απαραίτητα μέτρα» για να εξασφαλίσουν ότι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου, «για να εξασφαλιστεί η ομαλή έξοδος».

Η ΕΕ ζήτησε να έχει «όσο το δυνατόν στενότερη εταιρική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο», σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι αισθάνεται θλίψη για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Θα είναι πάντα Remainer. Ελπίζω οι Βρετανοί φίλοι μας να αποφασίσουν να επιστρέψουν μία μέρα. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή».

  • Κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε από την Άγκυρα ότι η κατάπαυση του πυρός θα διαρκέσει 120 ώρες και θα επιτρέψει στους Κούρδους μαχητές να αποσυρθούν από μια ασφαλή περιοχή ζώνης.

Συνέχισε λέγοντας πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει να διευκολύνουν την ασφαλή αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων και πως η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός περιλαμβάνει μια συμφωνία η Τουρκία να μην εμπλακεί σε στρατιωτική επιχείρηση στην συριακή πόλη Κομπάνι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει λόγο για «σπουδαία νέα» από την Αγκυρά λόγω μέσω Twitter ο αμερικανός πρόεδρος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της αντιπροσωπείας που έστειλε στην Αγκυρα τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον Ερντογάν και μέλη της Τουρκικής κυβέρνησης.

Λίγα λεπτά πριν ανακοινώσει την κατάπαυση του πυρός στη Συρία ο Μάικ Πενς ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ανακοίνωνε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας μέσω του Twitter.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν την Πέμπτη με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,10% στις 27.029,14 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,32% στις 2.999,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,40% για να κλείσει στις 8.156,85 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider