Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά την απαισιοδοξία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά την απαισιοδοξία
Το αργό καταγράφει άνοδο κατά 2,81% στα 26 δολάρια και το μπρεντ κατά 2,47% στα 29,91 δολάρια.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη λόγω της απροσδόκητης πτώσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, αλλά τα κέρδη περιορίστηκαν από τη ζοφερή προοπτική για την παγκόσμια οικονομία, την πτώση της ζήτησης καυσίμων και της ανησυχίας για ένα δεύτερο κύμα επιδημίας.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς ορισμένες χώρες χαλάρωσαν τους περιορισμούς που είχαν τεθεί για την αντιμετώπιση της. Ωστόσο, νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα και την Κίνα, προκαλούν ανησυχίες για πιθανό δεύτερο κύμα μολύνσεων που θα επηρέαζαν την οικονομική ανάκαμψη και τη ζήτηση καυσίμων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, προειδοποίησε την Τετάρτη για «παρατεταμένη περίοδο» αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης και ζήτησε πρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες για να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τον ιό.

«Είναι δύσκολο να ενθουσιαστούμε μπροστά στο ενδεχόμενο μιας σταθερής ανάκαμψης της ζήτησης αργού, όταν η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρίσκετια αντιμέτωπη με μια σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγοράς της OANDA.

Η πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ παρείχε κάποια υποστήριξη στις τιμές στις αρχές της συνεδρίασης, αλλά ο Moya είπε ότι θα απαιτηθούν πολύ μεγαλύτερες μειώσεις τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να οδηγηθούμε σε αύξηση των τιμών.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12.19 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 2,81% στα 26 δολάρια και το μπρεντ κατά 2,47% στα 29,91 δολάρια.

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA): Η ζήτηση για πετρέλαιο οδεύει προς πτώση-ρεκόρ το 2020

Η ζήτηση για πετρέλαιο οδεύει προς πτώση-ρεκόρ το 2020, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), αν και αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για τη μείωση επικαλούμενος τη χαλάρωση του lockdown.

Η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί κατά 8,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ανέφερε ο IEA στη μηνιαία του έκθεση, αναθεωρώντας προς τα κάτω την πρόβλεψή του κατά 690.000 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider