Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού, την Πέμπτη, καθώς το ισχυρότερο δολάριο αντιστάθμισε τον αντίκτυπο των τελευταίων δασμών του Ντόναλντ Τραμπ, οδηγώντας σε αγορές από επενδυτές που αναζητούν καταφύγιο από τον γεωπολιτικό κίνδυνο.
Συγκεκριμένα, η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε 0,15% στα 3,326.10 δολάρια ανά ουγγιά. Τα futures του έκλεισαν 0,1% υψηλότερα στα 3.325,7 δολάρια,
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ κινήθηκε 0,2% υψηλότερα. Ο χρυσός τείνει να χάνει την ελκυστικότητά του όταν το δολάριο ΗΠΑ ενισχύεται, καθώς γίνεται πιο ακριβός για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.
«Εκτός αν υπάρξει μια σημαντική γεωπολιτική κλιμάκωση, δεν βλέπω τον χρυσό να ξεπερνά τα 3.400 δολάρια. Βραχυπρόθεσμα, πιστεύω ότι ο χρυσός θα παραμείνει σε ένα εύρος», δήλωσε ο Daniel Pavilonis, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής στην RJO Futures.
Ο Τραμπ ξεκίνησε μία ευρύτερη δασμολογική επίθεση την Τετάρτη, ανακοινώνοντας νέο δασμό 50% στις εισαγωγές χαλκού από τις ΗΠΑ και 50% στα προϊόντα από τη Βραζιλία, οι οποίοι και οι δύο θα ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου.
Στο μέτωπο των μάκρο στοιχείων, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι οι εργοδότες ενδέχεται να διατηρούν τους εργαζομένους παρά τις άλλες ενδείξεις για ψύχρανση της αγοράς εργασίας.
Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι spot αυξήθηκε κατά 1,5% στα 36,87 δολάρια ανά ουγγιά.
Η πλατίνα κέρδισε 0,5% στα 1.353,55 δολάρια. Το παλλάδιο σκαρφάλωσε 3,9% στα 1.148,43 δολάρια, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιουλίου.