Ενισχύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς τα αποθέματα αργού μειώθηκαν στις ΗΠΑ και το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών, ενώ οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί όσον αφορά την εκεχειρία μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, η οποία συνεχίζεται για δεύτερη σερί ημέρα.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά 32 σεντς ή 0,49%, κλείνοντας στα 65,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ το παγκόσμιο σημείο αναφοράς Brent σημείωσε άνοδο 5 σεντς ή 0,07%, κλείνοντας στα 67,73 δολάρια ανά βαρέλι.
Την Τετάρτη το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο μετά την απότομη πτώση που προκάλεσε η ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Το WTI ενισχύθηκε 0,85%, ενώ το Brent σημείωσε άνοδο 0,8%.
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν την εβδομάδα έως τις 20 Ιουνίου κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για μείωση κατά 797.000 βαρέλια.
Το δολάριο κατρακύλησε σε χαμηλό τριετίας έναντι του ευρώ και του ελβετικού φράγκου την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για την ανεξαρτησία της Fed μετά την παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με τη νέα επίθεσή του στον Τζερόμ Πάουελ χτύπησαν «κόκκινο». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει ενεργά το ενδεχόμενο αντικατάστασης του επικεφαλής της Fed, ενώ μάλιστα έχει καταλήξει σε 3 ή 4 υποψηφίους.