Wall Street: Απόπειρα για rebound μετά τη χειρότερη μέρα του Dow Jones για το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απόπειρα για rebound μετά τη χειρότερη μέρα του Dow Jones για το 2024
Προσπάθεια ανάκαμψης επιχειρούν σήμερα οι δείκτες στη Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση 21:30

Προσπάθεια ανάκαμψης επιχειρούν σήμερα οι δείκτες στη Wall Street μετά το «θρίλερ» που καταγράφηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση που ήταν σαν «ασανσέρ» συναισθημάτων, καθώς ξεκίνησε με ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq αλλά ολοκληρώθηκε με απώλειες και σήμανε τη χειρότερη ημέρα του 2024 για τον Dow Jones.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται 0,08% στις 39.094 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,68% στις 5.303 μονάδες ενώ ο Nasdaq με +1,10% ανέρχεται στις 16.920 μονάδες. Μέχρι στιγμής για την εβδομάδα, ο Dow Jones είναι σε τροχιά για απώλειες περίπου 2,4%, ο S&P 500 0,7%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,3%.

Εφόσον δε γίνει κάποια άλλη ανατροπή, ο Dow Jones πρόκειται να σπάσει ένα «πράσινο» σερί πέντε εβδομάδων και ο S&P 500 τεσσάρων, καθώς η ανησυχία ότι η Fed δε θα μειώσει τα επιτόκια στην συνεδρίαση του καλοκαιριού επισκίασε την εντυπωσιακή απόδοση της Nvidia. Ωστόσο, μετά από ορισμένα ισχυρά οικονομικά και εργασιακά στοιχεία που προέκυψαν αυτή την εβδομάδα, Goldman Sachs ανέβασε την πρόβλεψή της για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed από τον Ιούλιο για τον Σεπτέμβριο.

«Ο πληθωρισμός πιθανά να είναι αρκετά βελτιωμένος τον Σεπτέμβριο, αλλά όχι σε τέλεια επίπεδα, και θα εξακολουθεί να εξελίσσεται με ετήσιο ρυθμό που καθιστά την μείωση των επιτοκίων μία όχι και τόσο εμφανή απόφαση», ανέφερε ο οικονομολόγος της Goldman, David Mericle.

Μάκρο

Αυξημένη περισσότερο από το αναμενόμενο ήταν τον Απρίλιο η ζήτηση για διαρκή αγαθά όπως συσκευές, αυτοκίνητα και αεροπλάνα, σύμφωνα με το Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 0,7% σε μηνιαία βάση, ελαφρώς κάτω από την αύξηση 0,8% που είχε σημειωθεί το Μάρτιο. Η εκτίμηση του Dow Jones προέβλεπε μείωση 1%. Εξαιρουμένων των ειδών μεταφοράς, οι παραγγελίες επιταχύνθηκαν κατά 0,4%. Οι νέες παραγγελίες παρέμειναν αμετάβλητες, χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν η άμυνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τηλεμαχία Κομισιόν: Ο πρώτος απολογισμός - Η θέση των υποψηφίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider