Wall Street: Ανετράπη το αρνητικό σερί - Οδηγός οι Big Tech

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανετράπη το αρνητικό σερί - Οδηγός οι Big Tech
Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,67% στις 38.239 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,87% στις 5.010 μονάδες και ο Nasdaq πρόσθεσε 1,11% στις 15.451 μονάδες.

Rebound σημειώθηκε στην Wall Street τη Δευτέρα, μπαίνοντας στην εβδομάδα με το δεξί, καθώς ξόρκισε το 6ήμερο αρνητικό σερί που «κοκκίνισε» παρατεταμένα τους δείκτες. Καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή σταδιακά υποχωρεί, οι επενδυτές ξαναβρίσκουν τα πατήματά τους και στρέφουν τη προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα των Magnificent Seven του τεχνολογικού κλάδου (Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia και Tesla) που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,67% στις 38.239 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,87% στις 5.010 μονάδες και ο Nasdaq πρόσθεσε 1,11% στις 15.451 μονάδες. Ο επενδυτικός ενθουσιασμός για τις «Υπέροχες 7», βρίσκει σε θέση εκκίνησης την Tesla, η οποία θα ανακοινώσει τα οικονομικά της μεγέθη μετά το «καμπανάκι» την Τρίτη. Ωστόσο, σήμερα υποχώρησε 3,40% σε χαμηλό 15 μηνών, μετά την ανακοίνωσή της ότι προχωρά σε μειώσεις στις τιμές μοντέλων της σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη σε μία προσπάθεια να τονώσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες στο α' τρίμηνο του 2024 ήταν μειωμένες κατά τόσο σε ετήσια όσο και σε τριμηνιαία κλίμακα.

Πάντως, οι περισσότερες Big Tech προσπάθησαν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους των προηγούμενων ημερών, με οδηγό την Nvidia και την Arm Holdings. Μάλιστα, η Nvidia ανέβηκε περίπου 4% μετά την σημαντική πτώση της κατά 14% την περασμένη εβδομάδα, που ήταν και η χειρότερη για την εταιρεία μικροτσίπ από το Σεπτέμβριο του 2022. Σειρά παίρνουν η Meta την Τετάρτη, ενώ η Apple, η Intel και η Microsoft ακολουθούν την Πέμπτη.

Επίσης, οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ που θα δημοσιοποιηθούν προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να επηρεάσουν περαιτέρω τις κινήσεις των δεικτών. Ειδικότερα, την Πέμπτη θα δει το «φως» της δημοσιότητας το ΑΕΠ των ΗΠΑ και την Παρασκευή θα γνωστοποιηθούν τα δεδομένα του PCE (δείκτη τιμών για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες για τον Μάρτιο) που αποτελεί τον «αγαπημένο» δείκτη της Fed για την καταμέτρηση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ με 4,3 τρισ. δολάρια σε assets για τα hedge funds το 1ο τρίμηνο του 2024

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό σχεδόν 4 μηνών το Brent μετά την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Ισχυρές απώλειες για χρυσό και ασήμι λόγω Μέσης Ανατολής

gazzetta
gazzetta reader insider insider