Η Tesla μειώνει τις τιμές τριών μοντέλων σε ΗΠΑ, Ευρώπη - Με «έκπτωση» 33% στο Tesla bot

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla μειώνει τις τιμές τριών μοντέλων σε ΗΠΑ, Ευρώπη - Με «έκπτωση» 33% στο Tesla bot
Φώτο: associatedpress
Σε μειώσεις στις τιμές τριών μοντέλων της σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη προχώρησε η Tesla μέσα στο Σαββατοκύριακο

Σε μειώσεις στις τιμές μοντέλων της σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη προχώρησε η Tesla μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ προσπαθεί να τονώσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες στο α' τρίμηνο του 2024 ήταν μειωμένες κατά τόσο σε ετήσια όσο και σε τριμηνιαία κλίμακα.

Πιο αναλυτικά, η Tesla μείωσε τις τιμές για τα μοντέλα Y, X και S στις ΗΠΑ κατά 2.000 δολάρια το καθένα, ενώ το Σάββατο ανακοινώθηκε και η μείωση της τιμής για τη λειτουργία Full Self-Driving στις ΗΠΑ από τα 12.000 στα 8.000 δολάρια.

Μειωμένες κατά 2.000 δολάρια θα είναι και οι τιμές των Model 3, Model Y, Model X και Model S στην Κίνα, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τις τιμές και σε ορισμένα μοντέλα της σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Υπενθυμίζεται πως κατά το α' τρίμηνο του 2024, η Tesla κατέγραψε την πρώτη τριμηνιαία πτώση στις πωλήσεις εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που σημείωσε πτώση πωλήσεων ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έκθεση παραγωγής και παραδόσεων οχημάτων, η Tesla στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου ολοκλήρωσε την παράδοση 386.810 οχημάτων, ενώ συνολικά ολοκληρώθηκε η παραγωγή 433.371. Σύμφωνα με το FactSet, οι αναλυτές ανέμεναν παραδόσεις περίπου 457.000 οχημάτων για την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, η εταιρεία είχε ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε 422.875 παραδόσεις και παραγωγή 440.808 οχημάτων, ενώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2023, η Tesla ανέφερε 484.507 παραδόσεις και παραγωγή 494.989 οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Τον Μάιο ξεκινά η κατασκευή της νέας μέγα βιομηχανικής μονάδας Megapack στη Σαγκάη

«Τσεκούρι» άνω του 10% στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της Tesla

Tesla: Ανακαλεί 4.000 Cybertrucks επειδή μπορεί να κολλήσει το πεντάλ του γκαζιού

gazzetta
gazzetta reader insider insider