Η ένταση στη Μέση Ανατολή έστειλε το χρυσό σε ιστορικό υψηλό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ένταση στη Μέση Ανατολή έστειλε το χρυσό σε ιστορικό υψηλό
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Οι τιμές ξεπέρασαν ενδοσυνεδριακά τα 2.400 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε ιστορικό υψηλό ανέβηκαν την Παρασκευή οι τιμές του χρυσού, ξεπερνώντας ενδοσυνεδριακά τα 2.400 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή ώθησαν τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγιο στα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Στην πορεία ωστόσο το spot χρυσού υποχώρησε 1,5% στα 2.336,87 δολάρια ανά ουγγιά, αφήνοντας το ρεκόρ των 2.419,79 δολαρίων. Σε εβδομαδιαία βάση οι τιμές κατέγραψαν κέρδη περίπου 1% για την εβδομάδα.

Όσο για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ, αυτά διαμορφώθηκαν κατά 0,1% υψηλότερα στα 2.374,1 δολάρια.

Το γενικότερο κλίμα έδωσε ώθηση και στην πλατίνα που έφτασε το επίπεδο των 1.000 δολαρίων ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν τέσσερις μήνες.

Το spot ασήμι υποχώρησε 1,7% στα 27,97 δολάρια ανά ουγγιά, αφού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό της από τις αρχές του 2021. Το παλλάδιο σταθεροποιήθηκε 0,3% στα 1.049,50 δολάρια.

«Αυτό που μας αποκαλύπτει την ισχύ του χρυσού είναι το γεγονός πως ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ και οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν, ωστόσο ο χρυσός συνεχίζει να ενισχύεται, κάτι που είναι πολύ ενδεικτικό της ισχυρής ζήτησης για ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε ο Jim Wyckoff, αναλυτής της Kitco Metals.

Στο μεταξύ, η Goldman Sachs αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για την τιμή του χρυσού για το 2024 στα 2.700 δολάρια η ουγγιά από τα 2.300 δολάρια, επικαλούμενη ότι το πολύτιμο μέταλλο μένει ως επί το πλείστον ανεπηρέαστο από τους συνήθεις μακροοικονομικούς παράγοντες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Οι φόβοι για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ έστειλαν το αργό πάνω από τα 87 δολάρια

Ευρωαγορές: Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η εβδομάδα

Σε υψηλό 22 μηνών «σκαρφαλώνει» ο χαλκός

gazzetta
gazzetta reader insider insider