Η Apple έριξε στα «κόκκινα» την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple έριξε στα «κόκκινα» την Wall Street
Απώλειες 400 μονάδων για τον Dow Jones, στο -1,6% ο Nasdaq.

Σε αρνητικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να συμπαρασύρει σε απώλειες το σύνολο της αμερικανικής αγοράς, καθώς επενδυτές και αναλυτές αναμένουν τα σήματα που θα στείλει ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις επερχόμενες ομιλίες του αναφορικά με το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η Fed στην πορεία για την χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 405 μονάδων ή 1,04% στις 38.583 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε στις 5.078 μονάδες, με απώλειες 1,02%. Ισχυρότερες πιέσεις για τον τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 15.939 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1,65%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «βαρίδι» για τον τεχνολογικό κλάδο αποτέλεσε η μετοχή της Apple (-3%), καθώς η «βουτιά» των πωλήσεων στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 ήρθε να προστεθεί στο πρόστιμο ύψους 2 δισ. που επέβαλαν στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Απώλειες 3% σημείωσαν και οι τίτλοι έτερων τεχνολογικών μεγαθηρίων των ΗΠΑ, με τις Tesla, Netflix και Microsoft να χάνουν περίπου 3%, ενώ πτώση 21% κατέγραψε ο τίτλος της GitLab μετά τις αδύναμες προβλέψεις της εταιρείας για τις επιδόσεις της στο 2024.

Στον αντίποδα, «άλμα» 11% σημείωσε η μετοχή της Target, καθώς η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής «νίκησε» τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν με θετικό πρόσημο για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, με τον S&P 500 να κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τις 5.100 μονάδες και τον Nasdaq να καταρρίπτει για μία ακόμα φορά τα ιστορικά του υψηλά μέσα στο 2024.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις δύο ομιλίες του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο την Τετάρτη και στη Γερουσία την Πέμπτη, όπου ο διοικητής της Fed θα ενημερώσει βουλευτές και γερουσιαστές σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη μετά τον κύκλο νομισματικής σύσφιξης που είχε ως στόχο την επαναφορά του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του 2%.

Μάκρο

Νέα επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Institute for Supply Management (ISM).

Πιο συγκεκριμένα, ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 52,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, από 53,4 μονάδες τον Ιανουάριο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στις 53 μονάδες. Ο δείκτης, ωστόσο, παρέμεινε πάνω από το επίπεδο του 50 -που χωρίζει την ανάπτυξη της δραστηριότητας από την συρρίκνωση- για πάνω από ένα χρόνο.

Την ίδια στιγμή, μείωση 3,6% κατέγραψαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιανουάριο, κυρίως εξαιτίας των λιγότερων παραγγελιών για αεροσκάφη, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για μείωση 2,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες για το πετρέλαιο στην «σκιά» της ανάπτυξης της Κίνας

Ασταμάτητος ο χρυσός - Τρίτο διαδοχικό ρεκόρ

Ευρωαγορές: Νέα πτώση με το βλέμμα στην ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider